fbpx

Българско изобретение хваща Ковид-19 още преди проява на симптоми

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

Историята на изобретението започва през 2001 г., когато проф. Попов прави експерименти с издишан въздух в термос. Днес ученият вече има патентован прецизен уред.

Още преди да са настъпили симптоми, така нареченият термометър за бял дроб може да открие възпаление на дихателните пътища в начален стадий, като измери температурата на издишания въздух.

 

Апаратът има способността да измери температурата до една хилядна от градуса. Когато има възпаление в дихателната система, то излъчва топлина, която се поема от въздуха, обяснява изобретателят проф. д-р Тодор Попов пред Нова ТВ.

 

Проф. Попов посочва, че периодът преди появата на симптомите при много заболявания на дихателните пътища достига дни. Така че използването на термометъра за бял дроб може даде ключово предимство при лечението им.

 

При ковид-19 измерването на топлината от издишания въздух може да покаже възпалението много преди да се повиши като цяло телесната температура.

Уредът вече се продава в Далечния Изток, където се използва за контролиране на състоянието на пациенти с астма и с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Ангелов: В европейските страни все по-често се говори за т.н. „български модел“ за справяне с пандемията

реклама Кадър видео Нова ТВ Той призна, че липсата на ваксини в момента е проблем за целия свят, но заяви, че българската държава няма да позволи която и да е фирма производител, колкото и мощна да е тя, дори за секунда да си помисли, че може да пренебрегва българските граждани. …

Новини
След земетресенията в Гърция 900 къщи ще бъдат съборени

реклама Снимка pixabay Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са повредили стотици сгради в селата Лариса, Еласона, Тирнавос и Фаркадона. Ранени са 11 души.Те оставиха необитаеми около 900 къщи, съобщиха гръцките медии, цитирани от БНТ. Вторичните трусове продължават да предизвикват страха на останалите без дом хора. …

Новини
1
Няма окончателно решение за спиране на плановите операции в страната

реклама Снимка pixabay По думите на Жени Начева, за да може една ваксина да се използва у нас, тя трябва да е одобрена от Европейската агенция по лекарствата. Доставката на ваксините е планирана така, че да бъде осигурена втората доза на всички. Това заяви пред БНР заместник-министърът на здравеопазването Жени …