fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Българска учителка направи фурор в Стани богат

Една от най-интересните игри наблюдаваха тази вечер зрителите на „Стани богат“. На стола срещу Михаил Билалов седна Петя Вълчева, която е преподавател в Професионалната гимназия по информатика в Търговище.

След като мина без проблеми през първите пет въпроса за сигурна сума от 500 лева, тя продължи инерцията си и при следващите.

„Коя столица не е на прибалтийска държава?“ – Талин Рига, Вилнюс или Хелзинки бе питането за 1000 лева, а учителката веднага посочи правилно Хелзинки.

„Герой от кой прочут детски роман са Понго и Пердита?“, я попита след това Билалов, давайки й опциите Мечо Пух, 101 далматинци, Емил от Льонеберя и Братята с лъвски сърца. Тя отново бе безгрешна – 101 далматинци.

След това обаче дойде най-трудната част в играта й. Преподавателката бе попитана „Член на оригиналния състав на коя легендарна група е Пит Бест?“, а отговорите измежду които трябваше да избира бяха Ролинг Стоунс, Куин, Бийтълс и Кис.

Дамата първоначално отписа Бийтълс, след което поиска жокер „50:50“. Той остави в играта Куин и Бийтълс, но тя не посмя да рискува. Слред това реши да се обади на приятел и от студиото звъннаха на Мария Караиванова от Ямбол, която обаче не каза нищо в 30-те секунди.

В този момент участничката повика и третия си жокер – Веселин от публиката, който я посъветва да избере Бийтълс и това бе верният отговор.

Останала без жокери, тя заключи 3000 лева като втора сигурна сума. Въпросът за тях бе: „Кой американски изобретател пише за себе си в своя дневник „Той се роди умствено изостанал, а майка му го превърна в гения на века“?“

Опциите бяха Томас Едисон, Майкъл Фарадей, Рудолф Дизел и Джордж Стивънсън. Вълчева се насочи към Едисон, тъй като била чела, че е слаб ученик, а и вижда само него като гений на века. Това се оказа правилна преценка и тя си гарантира 3000 лева от участието си.

„Съревнование на какви екипажи не се провежда в официалните състезания по академично гребане?“, бе попитана след това преподавателката, а изборът, който й дадоха, бе двойки, четворки, шесторки и осморки. Тя поразсъждава и реши да заложи на шесторки, което се оказа правилно.

Въпрсът за 10 000 лева бе: „Какви животни е изучавала в естествената им среда Даян Фоси?“ – Лъвове, Мравки, Шимпанзета или Горили. Тук учителката си спомни, че е гледала филм на име „Горили в мъглата“, в който се е разправяли за действително съществувала естествоизпитателка, гледаща горили. Тя не знаеше единствено дали героинята се е казвала Даян Фоси, но посочи именно горили и това се оказа вярно.

Последва питане за 20 000 лева: „Комитопул на кой комитат е Самуил преди да стане български цар?“ – Видин, Охрид, Средец или Скопие. Вълчева се насочи към Охрид, тъй като знаела, че той премества там столицата, докато е цар. След това обаче каза, че това не означава, че той е бил комитопул там, а и големината на сумата, за която играе, не предполага да е толкова лесно. Затова се отказа и си тръгна с 10 000 лева.

Извън играта посочи Охрид, но вярно се оказа Видин.

Преди нея играта си от вчерашния ден продължи учителят Илия Динев, който след първите седем въпроса бе останал с един жокер – помощ от приятел в публиката.

Той заключи 2000 лева като втора сигурна сума, а питането за нея бе: „Какъв тип глас е вокалният диапазон на световноизвестната българска певица Райна Кабаиванска?“ – Сопран, Контраалт, Алт или Мецосопран.

Учителят извика приятелката си от публиката и с нейна помощ правилно посочи Сопран.

„Кой е единственият американски президент, чийто роден език не е английски?“, бе следващото питане, а опциите – Томас Джеферсън, Мартин ван Бюрън, Барак Обама и Юлисис Грант. Той се колебаеше между Ван Бюрън и Грант, като избра първия, тъй като името му изглеждало белгийско, и това се оказа верен отговор.

Последва въпрос за 5000 лева: „Най-северното населено място в Русия и в цяла Азия се нарича Диксон и е кръстено на:“ Английска благородничка, Германски инженер, Шведски корабен магнат или Норвежки естествоизпитател. Динев се чудеше между втория и четвъртия отговор, избра норвежеца, но верен се оказа шведът. Така учителят си тръгна с 2000 лева.

БТВ
Най-хазартният играч впечатли в „Стани богат“

Кадри: БТВ Тази вечер зрителите видяха най-хазартния играч в „Стани богат“. Става дума за Димитър Солаков, който показа страхотни знания и завидно спокойствие. Той се занимава с фотография и видеа, участва и в ултрамаратони с пресечено бягане. Живее във Вонеща вода, където е роден и Филип Тотю, а мустакът на …

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

error: Content is protected !!