Българката Мария след тестовата ваксина срещу Ковид 19 във Великобритания: Два дни имах температура

Новини
1
реклама

Кадър видео БТВ

Това разказа българката Мария Спирова, която е сред доброволците за тестване на ваксина срещу COVID-19 във Великобритания.

„Предупредиха ни, че може да има този ефект върху организма“, каза още тя.

„Ваксината ме предпазва от това да бъда разпространител. С някои от ваксините инфекцията се изкарва по-леко, но въпреки това си разпространител“, обясни Спирова по bTV.

Тя каза още, че повечето от доброволците, които участват в изпитването на ваксината, са имали температура, която е отшумяла.

На участниците била предложена медицинска литература, за да са информирани за болестта. След втората доза българката чувствала отпадналост, но за кратко. На всеки 10 дни ѝ правят кръвни изследвания, а всяка седмица PCR тест.

реклама

„Никой, независимо от това какво вярва за вируса, не може да продължи живота си и единственият начин това да стане е с измислянето на ваксина за тези, които са най-уязвими“, категорична е Мария.

Тя уточни, че първоначално изискванията към доброволците били да са клинично здрави, но не се очаквало от тях да се пазят.

„През нас се тества дали имунната система на човек с поставена ваксина може да се справи по-добре с вируса“, обясни българката и допълни, че клиничното изпитване продължава във Великобритания, Бразилия и още други държави с различни групи от хора.

Великобритания вече е удвоила втората доза на ваксина, такава била сложена и на Спирова.

реклама
loading...

Това момиче е камикадзе! Самоубиец! Никой не бива да прави това!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Съобщиха Седем признака, че сме изкарали Ковид 19 и не сме разбрали

реклама Снимка pixabay Повечето хора преминали през COVID-19 нямат симптоми или те са леки до умерени и се възстановяват без специално лечение. Доста от тях се припокриват с тези при грип или обикновени респираторни заболявания. Дори да сте имали някои от долуспоменатите, това не означава че непременно вирусът е преминал …

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …