fbpx

България се нареди на първо място в ЕС по преспътления, насилие и вандализъм

Новини
външна реклама

снимка „Вихрогон“

България е първенец по престъпления, насилие или вандалски прояви в Европейския съюз. Това показва последното проучване на Евростат, предаде news.bg.

20,2% от българите съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят. В челната тройка се нареждат също Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

външна реклама

На противоположния полюс пък е Хърватия с едва 2,7%. Заедно с нея на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).

През 2019 г. 11% от населението на 27-те страни членки на ЕС са заявили, че имат проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. От 2013 г. насам, когато е бил пикът по този позател – 14,1%, този дял намалява всяка година.

Очаквано хората, които живеят в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% спрямо 6,9%).

13,4% от хората в риск от бедност в Евросъюза съобщават за появата на престъпления, насилие или вандалски прояви в техните райони срещу 10,6% от тези, които не са изложени на такъв риск.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Семейство англичани кръстиха бебето си на овена Райко

външна реклама Снимка pixabay Фермата приют във великотърновското село Хотница е събрала много и разнообразни животни, като целта е добруването на обитателите, както и срещите на децата с тях. Стопаните се радват на огромен интерес, те посрещат дори групи с деца и скаутски клубове. Редовни посетители на фермата са семейство …

Новини
MeteoBalkans: Снежни Коледа и Нова година

външна реклама Снимка pixabay Ноември бележи последни топли дни на тази година. С настъпването на новия месец температурите падат и на много места дъждът ще преминава в сняг. През първата десетдневка от декември средните месечни температури се очаква да бъдат около и над климатичните норми, сочат данните на MeteoBalkans. външна …

Незабавни статии
Рачков и Мария Игнатова отново заедно

външна реклама Кадри видео Нова ТВ Любими на зрителите предавания, издържали дълги години на екран припомни снощи Рачков в „Забраненото шоу на Рачков“. Доста от тях са отдавна свалени от екран и малко хора, най-вече по-възрастните ги помнят, както и емоциите, които предизвикваха те. Ефира преди време бе наситен с …