fbpx

България се нареди на първо място в ЕС по преспътления, насилие и вандализъм

Новини
външна реклама

снимка „Вихрогон“

България е първенец по престъпления, насилие или вандалски прояви в Европейския съюз. Това показва последното проучване на Евростат, предаде news.bg.

20,2% от българите съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят. В челната тройка се нареждат също Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

външна реклама

На противоположния полюс пък е Хърватия с едва 2,7%. Заедно с нея на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).

През 2019 г. 11% от населението на 27-те страни членки на ЕС са заявили, че имат проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. От 2013 г. насам, когато е бил пикът по този позател – 14,1%, този дял намалява всяка година.

Очаквано хората, които живеят в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% спрямо 6,9%).

13,4% от хората в риск от бедност в Евросъюза съобщават за появата на престъпления, насилие или вандалски прояви в техните райони срещу 10,6% от тези, които не са изложени на такъв риск.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Томислав Дончев: Може да не ми е дошло времето да съм премиер. Или да е минало

външна реклама кадър bTV Проектокабинетът на ГЕРБ е готов, ще е ясен след няколко дни. Съставът на този кабинет ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица, което е важно, заяви Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка по bTV.  Може да не …

Новини
Д-р Симидчиев: Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни

външна реклама кадър БНТ Броят на диагностицираните с COVID-19 е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин, по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната …

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …