fbpx

България официално играе със САЩ, а неофициално с Русия

Новини


Гугъл мапс

В мрежата може да забележите войнстващите коментари на стотици явно платени тролове, които всячески опитват да очернят ЕС и САЩ и изобщо идеята за демокрация.

Едва ли е случайно, а по-скоро част от хибриден план за дестабилизация на страната и отклоняване от европейския й път.

Появиха се дори политици със съмнителна репутация, които искат изваждане на България от НАТО и ЕС, макар това да означава катастрофални икономически последици за страната и дори разпад.

Ето й коментарът на икономистът Евгени Кънев

„По времето на Жан Виденов имаше един лаф, че на Изток България граничи с Премянов – силният човек в БСП, шеф на парламентарната група, босът на Варна и цялото Черноморие.
Днес без преувеличение може да се каже, че на Изток България граничи с Доган. Росенец и ТЕЦ Варна са само символите на превзетата държава. Разбира се, не от Доган и не от Премянов по-рано.
А от Освободителката, която още от средата на 19 в търси начин да анексира и присъедини тази земя към нейната империя. Малцина знаят, че в един от вариантите на Сан Стефанския договор, България е разделена на Западна и Източна, която е трябвало да остане руска територия – но този план се проваля.
Проливите от Черно към Средиземно море открай време са цел на Русия, защото това е единствената й водна връзка с топлите морета. Затова Черноморието винаги е било топ приоритет. Затова беше и агресията в Крим.
Русия има изключително силно присъствие във Варна и Бургас – икономическо, военно и оттам политическо. Това че Росенец е осигурен на почетния председател от Лукойл, а руски кораби срещу баснословна сума копаят дъното на варненския залив пак в негова полза са само детайли от пейзажа. Големият въпрос е как нашата държава осигурява такава невероятна сума ( над 400 млн лв) с такава бързина на руски компании?
Не бива да забравяме и заселените около 500,000 руски граждани по Черноморието; руска недвижима собственост; обособени руски селища – които фактори бяха изтъкнати като причина за агресията в Крим.
Но тук залогът е по-голям. Защото в Крим нямаше кой да разполага военни сили с атакуващ потенциал срещу Русия, а НАТО разглежда летището Сарафово край Бургас и пристанище Варна като ключови инфраструктурни компоненти от военния му потенциал.
Засега изглежда официално България играе със САЩ, а неофициално с Русия. Докога може да продължи тази игра без явен сблъсък предстои да разберем.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!