fbpx

България официално играе със САЩ, а неофициално с Русия

Новини


Гугъл мапс

В мрежата може да забележите войнстващите коментари на стотици явно платени тролове, които всячески опитват да очернят ЕС и САЩ и изобщо идеята за демокрация.

Едва ли е случайно, а по-скоро част от хибриден план за дестабилизация на страната и отклоняване от европейския й път.

Появиха се дори политици със съмнителна репутация, които искат изваждане на България от НАТО и ЕС, макар това да означава катастрофални икономически последици за страната и дори разпад.

Ето й коментарът на икономистът Евгени Кънев

„По времето на Жан Виденов имаше един лаф, че на Изток България граничи с Премянов – силният човек в БСП, шеф на парламентарната група, босът на Варна и цялото Черноморие.
Днес без преувеличение може да се каже, че на Изток България граничи с Доган. Росенец и ТЕЦ Варна са само символите на превзетата държава. Разбира се, не от Доган и не от Премянов по-рано.
А от Освободителката, която още от средата на 19 в търси начин да анексира и присъедини тази земя към нейната империя. Малцина знаят, че в един от вариантите на Сан Стефанския договор, България е разделена на Западна и Източна, която е трябвало да остане руска територия – но този план се проваля.
Проливите от Черно към Средиземно море открай време са цел на Русия, защото това е единствената й водна връзка с топлите морета. Затова Черноморието винаги е било топ приоритет. Затова беше и агресията в Крим.
Русия има изключително силно присъствие във Варна и Бургас – икономическо, военно и оттам политическо. Това че Росенец е осигурен на почетния председател от Лукойл, а руски кораби срещу баснословна сума копаят дъното на варненския залив пак в негова полза са само детайли от пейзажа. Големият въпрос е как нашата държава осигурява такава невероятна сума ( над 400 млн лв) с такава бързина на руски компании?
Не бива да забравяме и заселените около 500,000 руски граждани по Черноморието; руска недвижима собственост; обособени руски селища – които фактори бяха изтъкнати като причина за агресията в Крим.
Но тук залогът е по-голям. Защото в Крим нямаше кой да разполага военни сили с атакуващ потенциал срещу Русия, а НАТО разглежда летището Сарафово край Бургас и пристанище Варна като ключови инфраструктурни компоненти от военния му потенциал.
Засега изглежда официално България играе със САЩ, а неофициално с Русия. Докога може да продължи тази игра без явен сблъсък предстои да разберем.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …