fbpx

„България днес“: Митьо Очите и Николай Банев са били настанени в COVID отделение на затворническата болница

Новини
1
външна реклама

кадри Нова телевизия

Митьо Очите и Николай Банев са били настанени в COVID отделение в Специализираната болница за активно лечение на лишените от свобода (СБАЛЛС) към затвора в София, след положителен резултат от направен бърз антигенен тест. Назначена им е медикаментозна терапия. Това се е случило на 27 февруари, съобщи  „България Днес“, позовавайки се на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към правосъдното министерство.

Няколко дни по-късно поради неразположение и предвид опасения за здравето и живота на Очите, заради хроничен бронхит и поражения от стрелбата срещу него, магистратите решават да го изпратят в специализирана клиника. Ситуацията се заплита, тъй като във външно лечебно заведение Очите трябва да бъде пазен от служители на ГДИН.

външна реклама

„По-добре да умра в болницата към затвора, отколкото вързан някъде“, настоява несебърският бос. Въпреки воплите му на 11 март в 16 часа той е конвоиран за изследване и продължаване на лечението в ковид-отделение на ВМА, потвърждават от ГДИН.

Предвид указанията за охрана и поставената диагноза, задържаният Желязков е настанен сам в стая, като охраняващите го надзиратели са снабдени с всички необходими лични предпазни средства, осигурени от дирекцията.

След като прекарва няколко дни сам във военната болница, известният пациент е върнат в лечебницата към затвора. Според запознати състоянието му се е подобрило, но за всеки случай той е поставен в 14-дневна карантина.

Към момента в COVID отделението са настанени трима лишени от свобода с положителни тестове. Те са на медикаментозна терапия, в добро общо състояние, без оплаквания и предстои да бъдат изписани. От началото на пандемията няма починали лишени от свобода и задържани лица вследствие на COVID-19, подчертават от дирекцията на надзирателите, като не съобщават бройката на всички заразени през периода.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Специално лечение за тези бандюги ? Браво , това може да се случи само у нас !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …