Бабикян: Сменени са повече от 30 министри, нищо няма да се промени и сега. Това е еднолична власт на Бойко Борисов

Новини
реклама

кадър: Евроком

Въпреки, че протестът не постигна официално публикуваните си цели, за изминалите 18 дни се промениха много неща. Изчезна страхът у хората. Гражданите видяха, че могат да отстояват правата си. Това заяви пред Радио София Арман Бабикян, пиар специалист и един от най-активните лица на протестите.

Освен на нивото на психиката и пасивността, постижение се отчита и по отношение на гражданското възприятие на законността, демокрацията и свободата. Гражданите осъзнаха, че тези ценности нямат  ляв и десен прочит, а имат връзка с устройството и устоите на страната.

По улиците и площадите излизат хора с най-различни политически виждания, „те успяха за момент да стъпчат своите лични разбирания в името на това, да се изправят темелите на демокрацията“.

Идват много млади хора, учещи в чужбина и в България. Те сякаш преживяват своя малък 10 ноември. На протеста те осъзнават, че властна произтича от гражданите, а не обратното.

Младите хора искат живота си, искат мечтите си, настояват за възможността да живеят в България без да се срамуват.

След 4 министерски промени никой няма намерение да се успокои. За толкова години всички разбраха, че правителството – това е Бойко Борисов, допълни Бабикян.

„Досега са сменени повече от 30 министри, нищо няма да се промени и сега. Това е еднолична власт на Бойко Борисов. Останалите прислужват или си угаждат – според позициите си.“

На въпроса какво предстои, Бабикян отговори образно:

„Когато някой е включил котлона на 4, предлагаме да не чакаме. Предлагаме да дръпнем ръката, а после ще преценим тази ръка ще рисува ли, ще пише стихове или пък ще смята задачи.

Това е талантлива ръка – ръката на България, и със сигурност трябва да се отдалечи от котлона.

По мнението му още ще ставаме свидетели на гражданското неподчинение, което има най-разнообразни форми и проявления. Стачките са прерогатив на синдикатите, но очаква рано или късно и те да застанат на страната на гражданите“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Валери Симеонов обеща: Добавки по 50 лева за всеки пенсионер ще има и през ноември, и през декември

реклама снимка: Вихрогон Добавки от 50 лв. към пенсиите ще има до края на годината. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Нашето предизборно обещание вече е факт – при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде …

Новини
Отровното трио показа държавната резиденция на Гешев и попита: Как италианската спалня и билярда са мерки за сигурност?

реклама снимки: Фейсбук/Отровното трио , Тутър/@IvanGeshevPG „Заради оглушителното мълчание на Министерски съвет по въпроса защо Иван Гешев живее в резиденция Бояна (дом №5) и неговото изказване, че „от този храст няма да излезе заек“, решихме да покажем съдържанието на „храста“, това написа Отровното трио в свой пост във Фейсбук. Бабикян, …

Новини
Николай Нанков, любимецът на Бойко Борисов, се оженил тайно в четвъртък

реклама снимка: Фейсбук/ Николай Нанков Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков вече е женен, предаде 24chasa.bg. Нанков и любимата му Елена минали под венчилото на тайна церемония миналия четвъртък, издаде премиерът Борисов по време на посещение във велинградското село Грашково. „Сега съм взел Нанков, който се ожени тайно …