Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

Новини
реклама

кадър: YouTube/ Darik Plus

Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести.

Той обяви, че юли са решили да излязат на пред президенството спонтанно след акцията на прокуратурата в сградата, но не очаквали протестите да добият такава масовост. Бабикян отрeче да е имало предварителен замисъл за началото на протестите и категорично подчерта, че всичко е станало спонтанно, като израз на личната позиция за начина, по който се управлява България.

Ако подобно въоръжено нападение беше извършено над МС или НС, аз пак щях да съм на площада и тук въпросът не е кого харесвам – така не се прави, каза Бабикян.

Не сме мислили за сдружение, посочи той.

реклама

Не сме нито президентска партия, нито хора на президента. Много от нас дори не са гласували за него, уточни Бабикян. Попитан дали той самият е гласувал за държавния глава, Бабикян не отговори. Коментира обаче, че не се вижда в управлението на страната, дори в служебен кабинет.

Нямам желание да успокоявам властта, че ще се окажем времнно метеорологично явление, ние ясно сме казали защо сме там, коментира още той.

Като една първа стъпка към модернизиране на изборите определи Бабикян идеята за машинно гласуване. „Разбира се, че има риск да бъде хакната система, но половината свят може да бъде хакнат така“, каза той.

Говорим за нови избори след оставката, не за подмяна, посочи още Бабикян. По думите му, настроението за това да си отиде Гешев ще останат – с протести може би под различна форма – и след оставката на правителството.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Валери Симеонов съди Слави Трифонов за 30 000 лева, но не успя. Съдът потвърди: Лидерът на НФСБ взел пари за нощувки на граничари

реклама кадри: 7/8 тв, „Вихрогон“ Валери Симеонов на практика е получавал държавни плащания за нощувките на военни, които са охранявали границата ни с Турция. Това твърдение, изказано от Слави Трифонов през 2017-а година, е потвърдено от Върховния касационен съд. На 22 октомври негов състав не допусна делото на Симеонов срещу …

Новини
Фандъкова: Затваряме дискотеките и баровете в София, препоръчваме студентите да учат дистанционно

реклама кадър: БНТ В последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени, това призна във кметът на столицата Йорданка Фандъкова в пост във Фейсбук. По тази причина баровете, клубовете и дискотеките в София ще бъдат затворени за две седмици, считано от утре. Заедно с …

Новини
Българският лекарски съюз настоява: Затворете дискотеките и всички мачове – без публика

реклама илюстрация Pixabay Затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки; всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика. Тези две мерки настоява да бъдат приложени веднага Българският лекарски …