fbpx

Баба Дешка от “Фермата” пак се развихри: Едно време нямахме Коледа

Блиц Новини

кадри bTV

Емблематичната баба Дешка, позната на зрителите на bTV от участието си във “Фермата”, направи запомнящо се включване в сутрешния блок на телевизията. Тя издаде две-три от традиционните си рецепти от родното им място – село Горно Драглище. Ястията са подходящи за Нова година, особено за тези, които искат да я посрещнат по-традиционно.

“Едно време нямахме Коледа, имахме Божич”, заяви директно баба Дешка. Като преставител на поколението, принуждавано от т.нар. “народна власт” да не чества религиозни празници, и нейната представа за Рождество е по-различна.

Баба Дешка разказа, че на Божич момите показвали най-хубавите си дрехи, а всички чакали празника да дойде, защото тогава се колят прасетата.

С оправданието, че времето е малко, тя директно юрна репортерката Йоана Бончева за стърже тиква, докато майсторката на традиционните рецепти завиваше пържоли в зелеви листа, щедро поръсени с подправки.

“Ние на тая подправка ѝ викаме мерудия – всичко, което имаш в градината го слагаш и след това мъцкаш, ядеш блажко”

Това обясни баба Дешка на своя неповторим диалект.

Водещата на сутрешния блок Мария Цънцарова, която беше оставена и днес да води сама, докато Злати Йочев си почива, страшно се прехласна по пасторалното включване. Тя си призна директно, че предпочита да е на село и да готви ястията на баба Дешка, отколкото е в студиото на “Тази сутрин”. Уви, желанието ѝ май няма да се сбъдне скоро.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!