fbpx

Атанасова към Радев: Тези партии се родиха под вашия юмрук

Новини

Кадър видео Нова ТВ

След консултациите на ИТН при президента Румен Радев влязоха ГЕРБ. В 10:15 часа в залата на „Дондуков“ 2 влязоха Десислава Атанасова, Даниел Митов и Радомир Чолаков.

„Множат се предизвикателствата и пред парламента, и пред парламентарно представените партии, за намирането на формула, която да гарантира стабилно парламентарно мнозинство. В същото време парламентът е изправен пред предизвикателството да вземе важно решение – актуализацията на бюджета, независимо дали ще имаме редовен кабинет и независимо дали дадена политическа сила се е обявила за опозиция или иска да участва в управлението на страната“, с тези думи се обърна към ГЕРБ Румен Радев, пише Евроком.

външна реклама

Той поиска да узнае как от ГЕРБ виждат възможността да се намери формула за съставянето на редовен кабинет.

„При връчването на втория мандат ще го върнем веднага. Нищо не се е променило и становището ни остава същото. Аз имах време да заявя, че не смятам, че актуализацията на бюджета, да бъде обвързана с връчването на втория и съответно третия мандат. Както заявихме вчера на КСНС, това са различни актове по своя характер. По отношение на актуализацията, отново потвърждавам, че това е тема на Народното събрание. Ние считаме, че ГЕРБ остави стабилна държава макар, че т.нар. партии на протести и вие, г-н президент, твърдяхте обратното“, отговори му Десислава Атанасова.

Тя каза, че от ГЕРБ са успявали да се справят с мигрантския натиск.

„Тези партии се родиха под вашия юмрук тук, на площада“, каза Десислава Атанасова и допълни, че сега тези партии имат пълното право да променят това, което смятат за добре, защото това са заявили това на техните избиратели.

„По никакъв начин не поставям условие на парламента. Актуализацията на бюджета се гледа изцяло в Народното събрание. Актуализация трябва да има“, отговори президентът.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!