fbpx

Атанас Атанасов, ДБ: Слави Трифонов се изплаши

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

 

Шансове за правителство има. Лично се отнасям сериозно към цялата ситуация. Най-лесно е да се абдикира и избяга. ИТН получиха най-много гласове и избягаха. Ние нищо не поискахме срещу подкрепата, дори коалиция. 65 депутата имаш. Казахме, че ще дадем подкрепа без да предлагаме хора за правителство. В един момент казаха, че Христо Иванов искал да утвърждава състава. В САЩ имаше обществени обсъждания, имаше медии, които мачкаха кандидатите за министри непрекъснато. Да бяха поне довели тези хора, които ИТН предложи, да ги чуем. Пламен Николов досега не се е изказал един път в парламента. Слави Трифонов се изплаши, защото много тежки предизвикателства има пред държавата. Това каза по БНТ съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.

Относно записа с полицейско насилие:

външна реклама

Вчера в изказванията си голяма част от колегите заявиха, че голяма част от полицаите спазват закона. Парламентът е висшия орган на политическа власт в страната. Хората миналата година поискаха оставките на Борисов и Гешев. Това, които се случи впоследствие бе съпротива на властта. Най-вероятно това бяха определени звена от служители на МВР, които бяха насъскани да прекършат протеста. Борисов изпитваше панически страх. Имаше провокатори, които извършиха безобразия. На тях не им се случи нищо. Това бе организирано от властта. Парламентът даде гласност на тези обстоятелства и осъди. За съжаление ще опират пешкира дребните риби. На основните отговорници няма да им се случи нищо. Срамно беше да гледаш как бившите министри на МВР не казаха нищо в парламентарната зала. Редно беше да вземат думата за насилието на площада.

Системен проблем има- в България продължаваме да говорим за полицията като за репресивен орган. Полицията трябва да е помощник на хората, а не да ги мачка. Не взех вчера отношение, беше ми неудобно от това, които изнесе вътрешния министър. Сетих се за началото на управлението на ГЕРБ, когато Цветанов беше вътрешен министър. В текста на песента на Веселин Маринов, се пее за полиция, която ни пази. За да има промяна, трябва да се започне с внимателен подбор на хората. Има тежки пробиви по време на управлението на ГЕРБ. Очевидно прокуратурата е направила всичко, за да прикрие тези мероприятия.

Искаме да знаем кога са образувани тези дела. Защото, ако това е станало преди 20 дни, значи е имало прикриване. Всичко при проверката е правено, за да бъде замазано и прикрито. Било е поръчано да се пречупят протестите. Е, не успяха.

Когато има симбиоза между изпълнителната власт и прокуратурата – това се получава. Затова искаме доклада на прокуратурата. Прокуратура е прикрила своите приятелчета. МВР и служите за сигурност са репресивен апарат.

За актуализацията на бюджета:

Не сме вземи окончателно решение за актуализация на бюджета. Управлението на Борисов са сложили бомби във властта. Как управляваше Борисов парите – той вземаше от едно място и прехвърляше на друго. Българо-турската граница трябва да се укрепи с жива сила. Двете кризи, които трябва да посрещнем са здравната и мигрантската. Парите трябва да отидат за решаването на тези кризи. Имаме различия с БСП, те искат да се наливат пари за социални грижи. Ние гледаме по-рестриктивно.

Важно е да имаме разузнавателна информация за мигрантската криза. Не съм сигурен дали нашето разузнаване имат способност да посрещнат тези кризи. Необходима е координация с нашите съюзници. Сигурен съм, че американците знаят всичко. Трябва да получим информация от партньорите си.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Откриха казан за ракия в българско училище

външна реклама Снимка колаж Господари.ком Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик, съобщава Будна Варна. Дестилиращата инсталация е била открихта екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Пазарджик, в бивш физкултурен салон в сграда на училище в областния град. В съседна сграда пък били намерени и …

Новини
Борисов в Пловдив: Данъците ще трябва да се повишат

външна реклама Кадър видео ФБ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Пловдив обяви, че данъците неминуемо ще трябва да се вдигнат, ако се запази актуализираният размер на пенсиите. Бившият премиер отиде в града под тепетата да се срещне с актива на партията си. „Такива неща не се говорят преди …

Новини
Напусна ни Неделчо Михайлов

външна реклама Снимка профил ФБ Напусна ни известният журналист Неделчо Михайлов. Наскоро излезе дебютната му книга – “Балкански буквар”. Тя съдържа в себе си 5 разказа и 6 новели. външна реклама “За мен Варна е центъра на света и вечният град. Тук съм роден, душата и сърцето са ми тук”, …