fbpx

Атанас Атанасов, ДБ: Слави Трифонов се изплаши

Новини

Кадър видео БНТ

 

Шансове за правителство има. Лично се отнасям сериозно към цялата ситуация. Най-лесно е да се абдикира и избяга. ИТН получиха най-много гласове и избягаха. Ние нищо не поискахме срещу подкрепата, дори коалиция. 65 депутата имаш. Казахме, че ще дадем подкрепа без да предлагаме хора за правителство. В един момент казаха, че Христо Иванов искал да утвърждава състава. В САЩ имаше обществени обсъждания, имаше медии, които мачкаха кандидатите за министри непрекъснато. Да бяха поне довели тези хора, които ИТН предложи, да ги чуем. Пламен Николов досега не се е изказал един път в парламента. Слави Трифонов се изплаши, защото много тежки предизвикателства има пред държавата. Това каза по БНТ съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.

Относно записа с полицейско насилие:

външна реклама

Вчера в изказванията си голяма част от колегите заявиха, че голяма част от полицаите спазват закона. Парламентът е висшия орган на политическа власт в страната. Хората миналата година поискаха оставките на Борисов и Гешев. Това, които се случи впоследствие бе съпротива на властта. Най-вероятно това бяха определени звена от служители на МВР, които бяха насъскани да прекършат протеста. Борисов изпитваше панически страх. Имаше провокатори, които извършиха безобразия. На тях не им се случи нищо. Това бе организирано от властта. Парламентът даде гласност на тези обстоятелства и осъди. За съжаление ще опират пешкира дребните риби. На основните отговорници няма да им се случи нищо. Срамно беше да гледаш как бившите министри на МВР не казаха нищо в парламентарната зала. Редно беше да вземат думата за насилието на площада.

Системен проблем има- в България продължаваме да говорим за полицията като за репресивен орган. Полицията трябва да е помощник на хората, а не да ги мачка. Не взех вчера отношение, беше ми неудобно от това, които изнесе вътрешния министър. Сетих се за началото на управлението на ГЕРБ, когато Цветанов беше вътрешен министър. В текста на песента на Веселин Маринов, се пее за полиция, която ни пази. За да има промяна, трябва да се започне с внимателен подбор на хората. Има тежки пробиви по време на управлението на ГЕРБ. Очевидно прокуратурата е направила всичко, за да прикрие тези мероприятия.

Искаме да знаем кога са образувани тези дела. Защото, ако това е станало преди 20 дни, значи е имало прикриване. Всичко при проверката е правено, за да бъде замазано и прикрито. Било е поръчано да се пречупят протестите. Е, не успяха.

Когато има симбиоза между изпълнителната власт и прокуратурата – това се получава. Затова искаме доклада на прокуратурата. Прокуратура е прикрила своите приятелчета. МВР и служите за сигурност са репресивен апарат.

За актуализацията на бюджета:

Не сме вземи окончателно решение за актуализация на бюджета. Управлението на Борисов са сложили бомби във властта. Как управляваше Борисов парите – той вземаше от едно място и прехвърляше на друго. Българо-турската граница трябва да се укрепи с жива сила. Двете кризи, които трябва да посрещнем са здравната и мигрантската. Парите трябва да отидат за решаването на тези кризи. Имаме различия с БСП, те искат да се наливат пари за социални грижи. Ние гледаме по-рестриктивно.

Важно е да имаме разузнавателна информация за мигрантската криза. Не съм сигурен дали нашето разузнаване имат способност да посрещнат тези кризи. Необходима е координация с нашите съюзници. Сигурен съм, че американците знаят всичко. Трябва да получим информация от партньорите си.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!