Астронавтите от SpaceX се връщат на Земята в началото на август

реклама

Астронавтите на НАСА Робърт Бенкен и Дъглас Хърли, първите в историята астронавти, които пътуват в орбита на борда на комерсиално разработен космически кораб, имат за цел да се върнат на Земята на 2 август, съобщи космическата агенция в петък, цитирана от Си Ен Ен.

Точният час и дата на завръщането им у дома ще се определят от климатичната обстановка, заяви администраторът на НАСА Джим Бриденстийн в Twitter.

Бенкен и Хърли прекараха последните два месеца на борда на Международната космическа станция заедно с астронавта на НАСА Кристофър Касиди и руските космонавти Анатоли Иванишин и Иван Вагнер, които преди това летяха до орбиталната лаборатория с построения от Русия космически кораб „Союз“.

Астронавтите на НАСА прекараха времето си в провеждане на космически разходки, за да обновят хардуера на космическата станция, както и да правят научни експерименти за микрогравитационната среда на борда на станцията. Те също споделиха снимки, направени от борда на космическата станция, която обикаля около Земята и е домакин на екипи с астронавти от цял свят в продължение на две десетилетия, информира Bloombergtv.bg.

Пътуването на Бенкен и Хърли, което започна през май, няма да се счита за успешно, докато не се върнат безопасно на Земята. А кацането ще бъде също толкова опасно, колкото и изстрелването в орбита.

Ако то бъде успешно, космическият кораб Crew Dragon на SpaceX може да бъде официално сертифицирано за мисии на хора в космически полети.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …