fbpx

Асен Василев: Има вероятност за нови санкционирани от САЩ по „Магнитски“

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

На 2 юни американското министерство на финансите обяви, че шестима български граждани, сред които Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат подложени на финансови санкции заради участие в корупция.

Има вероятност за нови санкции по глобалния акт „Магнитски“ на САЩ. Това заяви в отговор на въпрос на БНР служебният финансов министър Асен Василев. Той беше изслушан по темата за списъка „Магнитски“ на закрито заседание на временната парламентарна комисия по темата.

външна реклама

 

По думите на Асен Василев става дума за евентуално разширяване на списъка на санкционираните от САЩ лица с други български граждани. „Американската страна взема тези решения едностранно, така че не мога да ви дам никаква допълнителна информация“, каза Василев, като уточни, че разширяването на списъка е само вероятност и не е сигурно.

От седмици неофициално в парламента се чуват слухове, че е възможно бивши министри да влязат в нов американски списък по „Магнитски“.

Санкциите по закона носят сериозни репутационни щети не само на директно включените в списъка лица, но и на техните контрагенти и особено на банките, които работят с тях. Финансовите институции могат да отнесат и тежки глоби, ако бъдат засечени, че са извършили транзакции на санкционирани лица.

Делян Пеевски, Васил Божков и техни бивши съдружници (например братя Найденови) обявиха, че са обжалвали в съда последствията от включването си както в оригиналния американски списък, така и в българското му разширение. До момента съдебната практика е противоречива за това какви могат да бъдат реалните последствия за санкционираните физически лица и фирми на българска територия.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …