Англия може да остане без вода в следващите 20 години

Новини
реклама

 

В следващите 20 години някои части на Великобритания може да останат без вода, ако не се вземат спешни мерки, пише profit.bg. Това се посочва в доклад на британската Комисия по публичните разходи, цитиран от BBC.

Институцията настоява правителството да направи списък на всички ВиК дружества в страната, в който те да бъдат оценени според това как се справят с водните загуби и поддържането на инфраструктурата.

Данните от доклада показват, че жителите на Англия и Уелс използват по 14 милиарда литра вода дневно. Една пета от това количество обаче се губи по тръбите под формата на течове.

Комисията, в която участват и народни представители, настоява водните дружества, които са частни от 1989 г., да получат рейтинг според това как се справят с решаването на този проблем.

Според институцията трябва да се проведе и мащабна информационна кампания, от която гражданите да разберат как могат да повишат своята ефективност и да ограничат излишната употреба на воден ресурс.

Една от мерките е да се въведе задължително обозначение за водната ефективност на всички домашни уреди, които използват вода – от съдомиялните до пералните машини.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …