fbpx

Ангелов обясни за буса за колбаси: Считам, че не опаковката е важна, а съдържанието

Новини
реклама

Кадър видео новини.бг

Както се очакваше силен интерес предизвика не само пристигането на ваксините, но и тронспорта, с който бяха доставени. Социалната мрежа избухна с всякакъв вид интерпретации на тема колбаси. След като се ваксинира пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов бе запитан и защо ваксините бяха превозвани с бус на фирмата за колбаси „Леки“:

„Видях какво става в социалните мрежи. За мен търсенето на акцент в тази посока не е приемливо, защото България не е единствената държава, където се случва транспортиране с частни логистични компании“, поде той и даде примери за твърдението си:

„В САЩ частна компания, специализирана в транспорта на храни и по-специално в транспорта на риба тон, помага на правителството. В Каната пък частна логистична компания, която транспортира сладолед, помага за ваксините“, каза той.

„Очаквам протегнатата ръка и на други български производители, които да помогнат в осъществяването на логистиката такава, каквато е необходима и за в бъдеще, за да може да се справим успешно в борбата срещу К-19“, заяви Ангелов.

„В договора, който имаме с фирмата доставчик, ваксината трябваше да дойде с техни логистични камиони. Изключение прави тази първа доставка, която е символична, която дойде с един единствен камион и то в една точка“, добави той.

„Ние поехме ангажимент, че ваксината ще стигне до всички РЗИ-та в страната, трябваше бързо да създадем логистика това да се случи. Обърнахме се към логистични компании за помощ и вчера тази компания пожела да помогне“, каза той.

реклама

„Тя подсигурява нормален температурен режим, който да бъде проследен през целия път. В бусовете има термограф. Този режим все пак на ваксиниране не беше необходим, защото ваксините бяха в чанти със сух лед, който осигурява необходимата температура на пренасяне. Освен това, тези ваксини се слагат в хладилници с нормален температурен режим от 2 до 8 градуса“, заяви Ангелов.

„Хладилниците от -70 градуса ще използват при следващи доставки“, подчерта здравният министър.

„Считам, че не опаковката е важна, а съдържанието. За нас беше изключително важно да изпълним обещанието си да осигурим ваксина до всички РЗИ в страната. Хуморът в тази ситуация считам за неуместен – световна пандемия е, криза е и всяка една помощ е полезна“, каза той.

По думите му не е необходимо да се прави бърз тест преди поставянето на ваксината. „Прави се клиничен преглед и лекарят, който поставя имунизацията, преценява дали пациентът е годен за нея“, заяви Ангелов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Стара визитка припомни за Иво Карамански

реклама Кадър видео ФБ В далечната вече 1998 г. е застрелян обявеният за Кръстник на българския подземен свят – Иво Карамански. Споменът за един от основните играчи в подземния свят на България от годините на Прехода оживя в социалните мрежи. Причина за това е снимка на негова стара визитка, която …

Новини
Имонолог обяснява защо столетниците побеждават Ковид-19

реклама Снимка pixabay Лекарите си задават въпроса, защо столетниците преминават по-леко през коронавируса. По света има не един случай на столетник, който е излекуван успешно и някои от тях дори развиват само леки симптоми. От висотата на своите 107 години те победиха коронавируса. Жена от Каорле бе обявена за излекувана …

Новини
Сериозни разправии и червен картон белязаха дербито на Милано

реклама Кадър видео туитър Този двубой между двата гранда на Милано ще бъде запомнен със събития извън спортно-техническата страна. В самия край на първата част се стигна до разправия между Лукаку и Ибрахимович, а главния рефер Паоло Валери се контузи в 75-ата минута и след кратко прекъсване беше заменен от …