Ангел Кунчев: Вълната от коронавирус на Балканите утихна

Новини
2
реклама

Кадър БНТ

„Нещата са коренно различни в сравнение с началото на пандемията, в болница са близо 850 души и никъде нямаме отказ“, обясни главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

По думите му коронавирусът се развива неравномерно.

„Докато в Благоевград имаме нови 100 заразени вчера, имаме области, където нямаме нито един, системата като цяло ще се справи. Ако има необходимост, никой няма да остане на улицата. Проблемът не е толкова в леглата, колкото в персонала“, подчерта Кунчев. Той добави, че се обмисля цяла нова болница само при ситуация, ако няма места за настаняване.
Факт е, че чартърните полети намаляха с 80-90%. За туристите-чужденци, които идват у нас, ако са положителни, отиват си в страната, от която произхождат, ние организираме трансфера. Почти всеки ден организираме трансфер на румънски туристи от Гърция през Дунав мост, уточни Кунчев.

В момента вълната на COVID-19 на Балканите малко утихна, продължава да расте в западноевропейските страни, заяви доцентът.

Мерките у нас не се спазват и това е нещото, което доведе до по-мощното повишаване на случаите. Глобите няма да помогнат. Няма контролна система, която да вижда всичко, коментира още Кунчев. Хората психологически приеха, че не е такъв проблем коронавирусът и не спазват елементарни мерки, подчерта още Кунчев.

Като епидемиолог ще кажа, че публика на стадионите не трябва да има, както не трябва да работят нощните заведения и не трябва да има и фестивали. Но виждаш и сриването на бизнеса и необходимостта от помощ. Трябва да има баланс. Според мен е по-добре като лекар да не допускаме събиране на такива огромни маси на едно място, каза още Кунчев.

Ако няма драматично влошаване на ситуацията, учениците трябва да тръгнат на училище по нормалния начин. Много мерки се вземат за училищата. Повечето страни в Европа считат, че нормалният училищен процес не трябва да прекъсва. Но има повече от месец до това време и нещата може да се променят, каза Кунчев.

реклама
loading...

КОРОНОВИРУС НЯМА ИМА ЛЪЖЦИ МАНИПОЛАТОРИ И КРАДЦИ НА ЧОВЕШКА СВОБОДА ЗАРАДИ КОЕТО СЕГА ЦЕЛИЯ СВЯТ СТРАДА.НО НЕ ЗА ДЪЛГО. КАК СИ МИСЛЯТ ТЕ ЧЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ 7 МИЛИАРДА ДУШИ. УПРАВНИЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ СЛАБОУМНИ ТЪПИ БОЛНИ ХОРА. ЗА ТОВА ТЕХНИЙ КРАЙ СЪС СТРАШНА СИЛА ИДВА СЕГА ,ЗЕМЯТА ЗА ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОСВОБОДИ ОТ ПАРАЗИТИТЕ УПРАВИТЕЛИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ТОЗИ ПРОЦЕС, ЗАЩОТО Е В КОСМИЧЕСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА СЪЩЕСТВАТА В УНИВЕРСА

Надке, първо научи българския правопис, после давай акъл. Пълна каша. С грешки, всичко в едно изречение, а за препинателни знаци не си чула изобщо.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …