fbpx

Ангел Кунчев: Първи на Балканите и трети в ЕС сме по смъртност

Новини
външна реклама

Кадър видео новини.бг

По- ниска е смъртността в сравнение с втората вълна на коронавируса у нас. 21 на 100 хиляди, което се дължи основно на характеристиката на английския щам, при който се наблюдава по-слабо разпространени.

В ЕС сме на трето място по смъртност от COVID-19, на Балканите – на първо. Това обясни доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг на здравните власти, цитиран от Факти.

външна реклама

На база 14-дневна заболеваемост, България е на пето място в Европа със 732 на 100 000 заразени. Това заяви на брифинг главният здравен държавен инспектор и представител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Ангел Кунчев.

„Страни в ЕС също регистрират високи данни на зараза и смъртност“, каза още той.

„21 на 100 000 е смъртността в България – първо място на Балканите и трето в Европейския съюз“, допълни експертът.

„София-град, Силистра, Бургас, Перник, Враца и Варна водят по заразени в страната. 7 области са със заболеваемост над 800 на 100 хил.“, разкри доц,. Кунчев.

„Имаме сравнително еднаква заболеваемост при две вълни у нас, но има разлика в хоспитализираните – сега са повече от ситуацията през ноември и декември“, съобщи главният здравен държавен инспектор.

„Наполовина е спаднала положителността на тестовете, в сравнение с ноември месец 2020 г. По-ниска е положителността на тестовете, но по-висока е нуждата от хоспитализация“, коментира доц. Ангел Кунчев.

Хоспитализираните са много повече от втората вълна, което се дължи на особеностите на английския щам, който води по-бързо до нужда от хоспитализиране и нужда от кислород. обясни Кунчев.

 

Към днешна дата 74% от леглата за неусложнени пациенти и 71% от тези за интензивно болни пациенти са усвоени. Има възможност за увеличаване на леглата там, където се налага без това да компрометира нуждата от легла за пациенти, които са отрицателни за коронавирус.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …