Ананиев към Нинова: Когато решите да вземете думата, ще Ви помоля да се подготвите

Новини
реклама

Снимка МС

реклама

Ще изведем държавата от кризата, както сме обещали, заяви в отговор на декларация на БСП министърът на финансите Кирил Ананиев. От левицата попитаха защо е било нужно да поемаме нов външен дълг от 2,5 млрд. евро.
За какво ще ги използваме, трябва да имате сериозни познания какво ни предстои до края на годината, какво предстои следващата година, взимаме предвид и епидемията, обърна се той към Корнелия Нинова, която прочете декларацията от името на социалистите, информира БТА.
Финансовият министър поясни, че начертаните мерки – икономически и социални, заради пандемията, – трябва да бъдат изпълнени, защото правителството е поело ангажимент.
Когато решите да вземете думата, ще Ви помоля да се подготвите с цялата реална информация, а не с лъжовна, поиска той от Нинова.
Ананиев отбеляза, че веднага след емисията в сряда е получил обаждане от ръководството на ЕК и е бил поздравен за постигнатия най-добър резултат през 2020 г .
През тази година 27 страни са направили 27 емисии, но нашата емисия е с най-нисък лихвен процент – 0,375, Румъния – 3,25 на сто, Унгария – 2,60/2,70 процента, сравни той.
В същото време от тези 27 държави половината са членки на еврозоната и те са постигнали по-висок лихвен процент, подчерта финансовият министър.
За 30-годишните книжа посочи, че четири държави са теглили кредит през 2020 за този период, ние сме на първо място с 1,37 процента, докато другите се движат между 2,5-4 на сто. От тези четири държави, три са членки на еврозоната и една на ЕС.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Мика Зайкова пред Фрог: 2,5 млрд. лв. отидоха за глупости, а за преизчисляване на пенсии нямало

реклама Снимка Вихрогон.бг Това каза икономистът и анализатор Мика Зайкова, която коментира за Фрог Нюз изказването на социалния министър Деница Сачева, че държавата няма достатъчно пари, за да бъдат преизчислени пенсиите догодина. А няма? Похарчи 2 млрд. и половина за глупости, обаче за преизчисляване на пенсиите нямало пари. Ако искаме …

Новини
1
Фандъкова: Полицията ще следи за носене на маски, когато на открито има струпване на хора

реклама Снимка профил ФБ От утре носенето на маски на открито става задължително. Контролът за спазване на мерките ще се затегне и полицаите ще бъдат инструктирани, каза Йорданка Фандъкова. Според нея разхождането сутрин рано в парка не изисква маска, ако няма хора наоколо, но това било лично нейно мнение. „Смятам, …

Новини
Цените на хранителните продукти тръгнаха нагоре

реклама Снимка pixabay Забелязва се около 50% поскъпване на основни хранителни продукти по магазините. Докато големите вериги могат да си позволят повече промоции за да привлекат клиенти, не така стои въпроса с малките квартални магазинчета, които логично остават празни. Още един плюс за веригите е, те те могат да си …