Amazon разполага 3 366 сателита в орбита около Земята

Новини

Amazon обяви, че ще инвестира 10 милиарда долара в своя космическа система за доставка на интернет, след като спечели регулаторното одобрение на САЩ за разполагане на повече от 3000 сателита на ниска орбита, съобщи AFP.

Американският технологичен гигант заяви в четвъртък, че напредва със своя проект Kuiper, една от няколкото системи, планирани да предоставят интернет на клиентите без наземна връзка. Проект Kuiper има за цел да предостави сателитни широколентови услуги в Съединените щати и евентуално по целия свят и може да предлага свързване за безжични оператори и 5G мрежи.

Amazon не предлага график за проекта, но заяви, че ще започне разполагането на своите 3 366 сателита, след като Федералната комисия за съобщения одобри проекта. Услугата ще бъде насочена към отделни домакинства, както и към училища, болници, предприятия и други организации, които нямат достъп до друг вид интернет.

В изявление на Amazonсе казва, че проектът също има за цел да предостави услуга на достъпни цени, чиято цел е да даде бърз, надежден широколентов достъп до общностите по целия свят.

Kuiper е един от няколкото проекта за доставяне на интернет от космоса, започнал през последните десетилетия. Spacelon на Илън Мъск и британската OneWeb, които подадоха заявление за фалит по-рано тази година, работят по подобни проекти.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 10 август: Очаквайте неочакваното Лъвове, романтични трепети за Везни

Снимка pixabay lamqta.com Овен Днес на Вашия любим човек ще се прииска да си направи някакъв подарък, което е възможно да изисква от Вас някакви разходи във финансов или емоционален план. Постарайте се да не се сkъпите нито на едното, нито на другото, тъй като от проявената щедрост ще зависи …

Новини
От Германия: Не пътувайте до българското Черноморие

Златни пясъци и Варна, две от най-популярните парти дестинации на германските туристи, попаднаха в списъка с предупреждения за пътуване на Института „Роберт Кох“. Причината – силното нарастване на новите инфекции в десет нови региона на ЕС, пише www.burgas24.bg. Варна и „Златни пясъци“ са особено популярни сред германските туристи. Онези, които …

Новини
Италия запазва карантината за граждани, идващи от България

Снимка pixabay Остава в сила задължението за 14-дневна карантина за пътуващите до Италия, които в предходните 14 дни са пребивавали или преминавали транзитно през територията на България, Румъния и други трети страни От ограничителните мерки са изключени екипажите на транспортни средства; пътниците, извършващи летищни трансфери, както пътуващите, в определени случаи, …