Air France и Wizz Air: Няма отменени полети от и до България

реклама

Wizz Air определи информацията за отменените полети от и до България, публикувана от транспортното министерство по данни от Летище София, за невярна. Авиокомпанията изпрати позицията си по повод множеството публикации в медиите, които цитираха официалната информация на ведомството, че десетки полети – вътрешни и до европейски дестинации, са отменени, пише economic.bg.

От Air France също изпратиха позиция, че няма отменени полети, както съобщи МТИТС. „Както става ясно, разпространената информация от сайта на Министерството на транспорта е невярна и неактуална. Публикуваната информация за отменени полети на Air France e по разписание от предходен сезон и те не са актуални към момента“, пише компанията в имейл до медиите.

По-рано днес и националният превозвач Bulgaria Air също опроверга информацията от транспортното министерство.

Часове по-късно Летище София обяви, че не става въпрос за невярна информация, както твърдят двете авиокомпании. Те обясняват, че събират данните два пъти на ден и я пращат на министерството на транспорта, само след „получен официален документ от авиокомпанията“. Не става ясно обаче как в рамките само на един ден данните са се променили толкова много – на 25 юни има десетки повече отменени полети спрямо 26 юни.

„В отговор на невярната информация, разпространена днес на пазара, Wizz Air би искал да увери своите пътници, че не е отменяла полети или маршрути. Превозвачът единствено е променил датите на някои от тях в отговор на националните ограничения. Към момента авиокомпанията вече оперира с близо 40% от капацитета си, изпълнявайки почти 800 маршрута и свързвайки 162 дестинации в мрежата си“, пишат от авиокомпанията до медиите.

Wizz Air допълва, че пътниците с резервации, засегнати от промяната на разписанието, са информирани своевременно и автоматично им се предлага алтернативен полет, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% като кредит в техния акаунт в авиокомпанията.

„За разлика от други авиопревозвачи, Wizz Air не е спирала дейност по време на пандемията, а продължи да изпълнява задълженията си и да превозва пътници до дестинациите, където мерките позволяваха“, казват още от превозвача.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Василев, политолог: Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация

реклама Снимка ФБ „Президентът Румен Радев ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ”, заяви пред БНР Слави Василев, който който беше в екипа на държавния глава. „Това вероятно ще стане до края на септември …

Новини
Правителството удължи извънредната епидемиологична обстановка

реклама Снимка pixabay Пpaвитeлcтвoтo yдължи извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa c двa мeceцa – дo 30 нoeмвpи. Kaтo пpичинa ĸaбинeтът изтъĸнa фaĸтa, чe „пaндeмиятa oт СОVІD-19 пpoдължaвa дa пpeдcтaвлявa тeжĸa извънpeднa cитyaция, cвъpзaнa c oбщecтвeнoтo здpaвe в нaциoнaлeн и cвeтoвeн мaщaб“, пише Факти. Πpипoмнямe, чe минaлaтa ceдмицa глaвният дъpжaвeн здpaвeн инcпeĸтop дoц. …

Новини
Приятели се сбогуват с Христо Сираков в социалната мрежа

реклама Снимка ФБ „…човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов…“. Това пише за последно бизнесменът Христо Сираков на 5 февруари миналата година в своята Фейсбук страница. После замлъква. Сега след дълго боледуване от …