Air France и Wizz Air: Няма отменени полети от и до България

Новини

Wizz Air определи информацията за отменените полети от и до България, публикувана от транспортното министерство по данни от Летище София, за невярна. Авиокомпанията изпрати позицията си по повод множеството публикации в медиите, които цитираха официалната информация на ведомството, че десетки полети – вътрешни и до европейски дестинации, са отменени, пише economic.bg.

От Air France също изпратиха позиция, че няма отменени полети, както съобщи МТИТС. „Както става ясно, разпространената информация от сайта на Министерството на транспорта е невярна и неактуална. Публикуваната информация за отменени полети на Air France e по разписание от предходен сезон и те не са актуални към момента“, пише компанията в имейл до медиите.

По-рано днес и националният превозвач Bulgaria Air също опроверга информацията от транспортното министерство.

Часове по-късно Летище София обяви, че не става въпрос за невярна информация, както твърдят двете авиокомпании. Те обясняват, че събират данните два пъти на ден и я пращат на министерството на транспорта, само след „получен официален документ от авиокомпанията“. Не става ясно обаче как в рамките само на един ден данните са се променили толкова много – на 25 юни има десетки повече отменени полети спрямо 26 юни.

„В отговор на невярната информация, разпространена днес на пазара, Wizz Air би искал да увери своите пътници, че не е отменяла полети или маршрути. Превозвачът единствено е променил датите на някои от тях в отговор на националните ограничения. Към момента авиокомпанията вече оперира с близо 40% от капацитета си, изпълнявайки почти 800 маршрута и свързвайки 162 дестинации в мрежата си“, пишат от авиокомпанията до медиите.

Wizz Air допълва, че пътниците с резервации, засегнати от промяната на разписанието, са информирани своевременно и автоматично им се предлага алтернативен полет, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% като кредит в техния акаунт в авиокомпанията.

„За разлика от други авиопревозвачи, Wizz Air не е спирала дейност по време на пандемията, а продължи да изпълнява задълженията си и да превозва пътници до дестинациите, където мерките позволяваха“, казват още от превозвача.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
БНБ очаква повишаване на лихвите по кредитите

Българската народна банка очаква през второто и третото тримесечие на 2020 г. лихвените проценти по новоотпуснатите кредити на домакинства и нефинансови предприятия да се повишат. „Предвид започналото от средата на март увеличение на лихвените проценти на паричния пазар в еврозоната, особено в средносрочните и дългосрочните сегменти (6-месечен и 12-месечен ЮРИБОР), …

Новини
„Папараци“ с нова водеща, Мария Игнатова сяда на стола на Венета Райкова

Тази есен bTV ще изненада зрителите с шоу, което няма аналог в телевизионния ефир у нас. Предаването „Папараци” поема в нова посока и ще се трансформира в първия по рода си комедиен телевизионен таблоид в България, който ще носи името – „Папараци – ново 20!”, пише topnovini.bg. Шоуто ще продължи …

Новини
1
Удължават извънредната епидемична обстановка до края на месеца

Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка в страната. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на брифинг за епидемиологичната обстановка в страната. Днес сутринта се състоя среща между правителството и Националния оперативен щаб, посочи той. „Продължаваме сутрешните срещи при премиера“, добави министърът. Присъстваха и главният държавен здравен …