fbpx

Адвокат Николов: Събирач на вземания няма право да влиза в дома ви и да ви тормози

Новини
реклама

Снимка pixabay

Варненският адвокат Петър Николов помага на много хора с правна помощ. Той публикува във фейсбук съвети към хората, изпаднали в положението на длъжници, които не са в състояние да се справят с дълговете си и биват системно заплашвани.

Ето какво написа адвокат Николов:

„Във връзка с честите ви запитвания отговарям на всички, за да знаят правата си. Събирач на вземания няма право да влиза в дома ви, да описва имущества, да ви оставя гладни, без хляб и без дом.

Във връзка със зачестилото изнудване по телефон над бедни и болни хора, някои в особено тежко състояние, е нужно да знаете, че за да ви търси съдебен изпълнител е нужно преди това да сте осъдени с влязло в сила съдебно решение или влязла в сила заповед за изпълнение, въз основа на които да е бил издаден изпълнителен лист.

С този изпълнителен лист трябва да се образува срещу вас изпълнително дело. За всичко това вие трябва да сте редовно уведомени. Съдебният изпълнител не се обажда по телефона да ви плаши с опис на имущество. Съгласно ГПК вие трябва да получите съобщение за опис с посочено място, ден и час. Това е честа измама, която практикуват т.нар. служители на колектори.

Също така законът брани единственото ви жилище и минималната работна заплата, респективно пенсия до минимална работна заплата от секвестиране, обезщетения за безработица, други социални плащания-помощи, издръжката на децата ви, както и имущества необходими за вашето преживяване, които са описани в специален списък одобрен от Министерски съвет и публикуван в Интернет.

Затова не се хващайте на празни приказки и телефонни блъфове. Искайте за всяка дума документ за верността му. Да ви представят съдебно решение, да ви дадат номер на дело, по което сте осъдени, да ви покажат изпълнителен лист, да ви кажат кой е съдебният изпълнител.

Задайте тези въпроси или поканете колектора у вас да свали климатика със съдебния изпълнител и ще видите как няма да получите смислен или точен отговор.

Разбирам, че сте притеснени и едвам оцелявате или сте изплатили по няколко пъти изтегления малък заем, но когато сте в паника, когато ви е страх, когато не знаете какво да правите, първо потърсете съвет от приятел, от познат, прочете за правата си, а най-добре потърсете онзи адвокат във вашия град или другаде, който да ви защити, да ви обясни какви са ви правата, да ви помогне да вземете решение, да подпишете или не споразумение, да платите или не, или да заведете иск, който да установи, че не дължите пари поради липсата на договор, задължение, поради настъпила давност, поради това, че вече сте платили достатъчно.

Пътищата са много, от вас зависи дали ще сте по течението или ще хванете път към спасителния бряг преди да се удавите в тъмната река на дълговете“.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Ангелов: В европейските страни все по-често се говори за т.н. „български модел“ за справяне с пандемията

реклама Кадър видео Нова ТВ Той призна, че липсата на ваксини в момента е проблем за целия свят, но заяви, че българската държава няма да позволи която и да е фирма производител, колкото и мощна да е тя, дори за секунда да си помисли, че може да пренебрегва българските граждани. …

Новини
След земетресенията в Гърция 900 къщи ще бъдат съборени

реклама Снимка pixabay Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са повредили стотици сгради в селата Лариса, Еласона, Тирнавос и Фаркадона. Ранени са 11 души.Те оставиха необитаеми около 900 къщи, съобщиха гръцките медии, цитирани от БНТ. Вторичните трусове продължават да предизвикват страха на останалите без дом хора. …

Новини
1
Няма окончателно решение за спиране на плановите операции в страната

реклама Снимка pixabay По думите на Жени Начева, за да може една ваксина да се използва у нас, тя трябва да е одобрена от Европейската агенция по лекарствата. Доставката на ваксините е планирана така, че да бъде осигурена втората доза на всички. Това заяви пред БНР заместник-министърът на здравеопазването Жени …