fbpx

AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

Новини
1
реклама

Снимка pixabay

Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.

 

Основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите, пише tribune.bg.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно“,  твърдят експертите.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

„Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион“, пише метеорологичната служба. Бури ще има и в Италия, на Балканите и в Украйна. Особен риск от наводнения ще има през зимния период в Северна Италия и на Западните Балкани.

реклама

Наводненията вече се превърнаха в проблем за част от Южна Европа, с преминаването на бурята Алекс и щетите от свлачища и наводнения. Лошите метеорологични условия отнеха живота на двама души, пише CNN.

Въпреки прогнозата за бурна зима за Южна Европа, това не означава, че ще има сняг в региона, казват от „AccuWeather“. Дори и на Алпите той ще бъде значително по-малко, особено от италианската страна.

 

Източна Европа

Миналата зима беше една от най-топлите в историята на Източна Европа с много малко арктически прониквания и снежни бури. По-специално в Москва. Тази зима обаче далеч няма да е същата. В нормите ще бъде времето и в голяма част от региона, включително Финландия, Естония, Латвия, Литва, Беларус и в части от Украйна.Сезонът като цяло може да е средно малко по-висок от нормалните температури, но една голяма разлика от миналата година е, че в региона ще се наблюдават периодични застудявания и заедно с нахлуването на студен въздух се очаква много сняг.

реклама
loading...

Животните са добри метереолози. След като има късно родени всред тях, означава, че зимата ще настъпи по-късно от обичайното и вероятно няма да е така сурова.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов отново се похвали с кредитния ни рейтинг: Не ние, а световните експерти опровергават тезите за фалит

реклама кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов Ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт, това заяви министър-председседателят Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира оценка на международната рейтингова агенция „Standard & Poor’s“. Агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута …

Новини
Шефът на ЦИК: Изборите няма да се отлагат заради пандемията, ще са най-късно през май

реклама кадър: Вulgаrіа ОN АІR Парламетнарните избори няма как да бъдат отложени заради пандемията при сегашното българско законодателство. Това заяви категорично председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев пред Дарик радио. реклама Те може да се проведат най-късно в края на май 2021 г. Това стана ясно от думите …

Новини
СЗО призова Европа да не разхлабва мерките срещу COVID-19 по Коледа

реклама илюстрация Pixabay Не отпускайте мерките за борбата с разпространението на коронавируса по празниците, такъв призив отпрази Световната здравна организация към Европа. В същото време се отбелязва, че разпространението на коронавируса е ограничено благодарение именно на мерките от последните седмици, предаде Petel.bg. „Бъдете бдителни, ние отбелязваме положителния ефект от мерките, …