fbpx

Дончева: „Магнитски бури“ отнесоха ГЕРБ

Блиц Новини
1

Кадър видео БНТ

„ГЕРБ носи цяла отговорност за лицата, потърпевши по закона „Магнитски“. Има „Магнитски бури“ и първият отнесен е ГЕРБ. Вторият отнесен от тази буря е политическият проект на Васил Божков“, коментира Дончева. По думите ѝ санкциите на САЩ са не само знак към българската държава, но и към частните субекти, които имат общи проекти или смятат да сключват сделки с лицата и компаниите, които са осветени.

Това заяви Татяна Дончева, лидер на „Движение 21” и част от коалицията „Изправи се! Мутри, вън!” в интервю за БНР.

В предаването „Неделя 150“ лидерката на „Движение 21“ изказа увереност, че коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще влезе в 46-ото Народно събрание: „Нашите акценти са сложени върху разграждането на модела „Борисов“, което не е никак лесна работа“.

Според нея няколко изявления на лидера на ИТН Слави Трифонов са съкратили живота на предишния парламент, а проблемът за невъзможността на 45-ото НС да излъчи правителство е бил, че ИТН не са били в състояние да излъчат правителство.

„За да бъде разграден моделът „Борисов“ ще трябва да има парламентарно мнозинство. Най-хубаво ще е то да бъде от политическите сили на промяната – „Изправи се! Мутри, вън!”, Демократична България и „Има такъв народ”. Ако математическият сбор за това не стигне, ще трябва да помагат и другите сили… Ще трябва да се търсят сериозни експерти, каквито в България не са под път и над път. Може да се ползват и министри от служебното правителство“, коментира още Дончева. Тя подчерта, че партиите на статуквото БСП и ДПС могат да имат законодателни искания, които да бъдат обсъдени и уважени от партиите на промяната.

Поразяващата уста нарича старите играчи партии на промяната. Нещо не се връзват думите ѝ и фактите кой от тях къде се е числил преди да им дойде меракът да излязат на сцената и да ни залъгват. Ама, ние четем, бе Танюша. Вие с Мая откъде тръгнахте?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!