fbpx

Георг Георгиев, ГЕРБ: Не е моментът да обсъждаме за кой политически лидер говорят САЩ

Блиц Новини

Кадър видео Bulgaria ON AIR

„В момента всяко послание, особено с такава тежест, се чете политически. Въпросът е как тече диалогът със стратегическите партньори, каквито са Съединените щати. По времето на ГЕРБ тази комуникация беше перфектна. Между нас и САЩ винаги е имало добро разбирателство. Всяка спекула, която се опитва да се прокара в момента, е едно политиканстване“, коментира Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Денят ON AIR„.

Трябва ли САЩ да посочат името на политическия лидер, за когото се твърди, че е получавал подкупи от някои от санкционираните лица.

„Това не зависи от нас и не е моментът да го обсъждаме. Един лидер определено е заснеман в офиса на един от посочените санкционирани. Ако се направи по-детайлен преглед на обстоятелствата, ще забележим, че има интересни съвпадения“, заяви Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали от САЩ са накарали Бойко Борисов да назначи Даниел Митов за зам.-председател на ГЕРБ, Георг Георгиев отговори:

И дума не може да става за подобно нещо. Подредбата на листите и това кой да е водач, е инспирирано от начина, по който партията чете своя подход към избирателя и какъв сигнал иска да излъчи. Г-н Митов излъчва послание за евроатлантизъм, за добра интеграция в институции, от които България е част. Всеки тип твърдения, че е наложен отвън, не кореспондира с профила на ГЕРБ.

По думите му, идеята на хората, които са станали основоположници на скандалите от последните седмици у нас, е да се насади страх и неприязън към политиката. Всички да бъдат вкарани в общо блато и окаляни.

„Хора като ген. Атанасов, които през 2002 г. застават в основата на подобни измами, са същите и днес. Отново от ген. Атанасов тръгва слухът за някакво имагинерно подслушване. Тези хора така са програмирани, това е школа на компромати. Школа на служби, които чрез подобен тип игри влияят на съзнанието на хората. В основата на нещата не стои истината. Единствената цел на тези хора е тежък реваншизъм“, убеден е бившият зам.-министър на външните работи.

Той е на мнение, че вътрешният министър Бойко Рашков трябва да действа, ако в действителност разполага с информация за извършено престъпление.

„Какво означава изказването му: Когато преценя, тогава ще я изнеса?! Може ли това да бъде поведение на вицепремиер?!“, настоя гостът на Ганиела Ангелова.

ГЕРБ е изправена пред това да се справи с духовете на някакви твърдения. Нямаме ясно изявен опонент, отбеляза още Георгиев.

„Не може да говориш за това колко си загрижен за държавния бюджет, а в следващия момент да назначаваш за шеф на НАП човек, който не си е плащал данъците и осигуровките. Човек, който е замесен в данъчни престъпления. Трябва да отговорят откъде се появи г-н Спецов. Някак се оказа, че не точно се познава с г-н Василев. Както г-н Рашков не познаваше началника на кабинета си. С какво службите за сигурност са свързани с изборния процес? Поради каква причина се оказаха неподходящи? Мотивите са съшити с бели конци“, заяви той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!