fbpx

Свободна Европа: Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов е взел 40 хиляди лева от министерство на културата

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

Влизането на Калин Вельов в редиците на ГЕРБ явно си е заслужавало.

Всички знаем как родните артисти и певци изнемогваха заради това, че не могат да работят по време на ограничителните мерки покрай ковид пандемията. Много от тях не получиха и помощи от държавата по редица административни причини.

“Слава Богу, имаме приятели и близки. Иначе не знам как щяхме да се справим”, споделя през май 2020 г. година актрисата Милена Ерменкова. Тя и съпругът й – също актьор, Ованес Торосян, се оказват в законодателна дупка и заради ред административни неуредици не успяват да използват нито един от видовете помощ за хората на изкуството. Много други артисти попадат в трудна ситуация.

Не така стоят нещата обаче за музиканта Калин Вельов. По това време той е съветник на министъра на културата Боил Банов, а малко по-късно влиза и като депутат от ГЕРБ в Народното събрание на мястото на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Докато голяма част от неговите колеги в културния сектор изнемогват през 2020 г., проекти на Вельов са финансирани с близо 40 000 лева от Министерството на културата, разкриват документи, с които Свободна Европа разполага.

Средствата са отпуснати на фирма, която е била еднолична собственост на музиканта. Непосредствено преди кандидатстването за парите, Вельов прехвърля компанията на своята колежка и приятелка Нина Николина, показва справка в Търговския регистър.

 

Продължението четете ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!