fbpx

Антон Станков: Рашков си мери думите, така че трябва внимателно да чуем какво казва

Блиц Новини

Кадър видео Нова ТВ

Скандалите по върховете на властта не спират. В събота вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че ще изпрати сигнал в прокуратурата срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът – мъж се оплакал на Рашков, че бившият премиер го заплашил със „зловещи думи“. Последва незабавна реакция от Борисов, който в централата на партията заяви, че според него обвиненията от страна на служебното правителство са, за да се заглуши темата с подслушванията: „Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек. На филета. Само това не са ми пришили“.

Бившият министър на правосъдието Антон Станков и бившият председател на ДКСИ Цвета Маркова коментираха темата пред Нова ТВ.

„Като всеки един юрист Рашков внимателно си мери думите. Така че трябва внимателно да чуем какво казва той, а той завърши изказването си със „следите остават”, заяви Станков и допълни, че познава добре служебния министър на вътрешните работи, защото са работили заедно в първото издание на Бюрото за СРС-та.

Обвиненията Станков не свърза с предизборната ситуация, защото Бойко Рашков не бил политическа фигура. Отдава ги на рефлекса на всеки юрист да служи на закона.

„Прокуратурата би трябвало да се е сезирала сама, без да е необходимо министърът да подава сигнал. Това е в рамките на нейните правомощия“, коментира от своя страна темата бившият председател на ДКСИ Цвета Маркова и посочи, че най-вероятно вече има образувана прокурорска проверка, но какво ще проверява, ще стане ясно по-късно. По думите ѝ при всички случаи ще бъде изслушан човекът, за когото се твърди, че е бил заплашван.

„Вероятно ще бъде изслушван този човек, който е бил заплашван и вероятно ще бъде попитан защо не е подал своевременно този сигнал, а той вероятно ще каже, че го е било страх, а пък заплашващият ще каже, че не е вярно. Такива прокурорски проверки сме виждали“, каза тя и добави, че се надява на задълбочена и професионална проверка.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!