fbpx

БНР съобщи проучване: ГЕРБ бие ИТН

Блиц Новини

Снимки профили ФБ

Центърът за анализи и маркетинг проведе изследване в периода 14-21 май, за нагласите на избирателите за предстоящите избори, реализирано със собствени средства. Според тях се наблюдава решителна мобилизация на електората и желание за гласуване.

Резултатът от изборите на 11 юли ще повтори този от вота на 4 април и в новото Народно събрание ще влязат същите 6 партии. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг, пише БНР.

ГЕРБ остава първа политическа сила с 23,8% от гласовете на хората, за „Има такъв народ“ биха гласували 20,9 на сто, БСП са трети с 18 процента, Демократична България с 11,4, ДПС с 10,5 и „Изправи се! Мутри вън!“ с 4,4. Патриотичните организации са тествани поотделно и затова коалиция между ВМРО и НФСБ би събрала 3,2%, а Воля – 0,5.

Според социолога Петър Живков от Центъра за анализи и маркетинг дори и обединени, както ще се явят на изборите трите организации под името „Българските патриоти“, пак няма да прескочат 4-процентната бариера:

„Развръзката на изборите тепърва предстои и резултатът на изборите зависи от това какво тепърва ще се случи в оставащия период до изборите, като тук се има предвид както поведението на политическите партии, така също и действията на служебното правителство“.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

error: Content is protected !!