fbpx

16-годишен велосипедист загина край Казанлък

Блиц Новини

Снимка pixabay

Друго момче е настанено в казанлъшката болница с травми и опасност за живота. Велосипедистите не са имали никакви отличителни знаци.

16-годишен велосипедист от село Манолово загина при сблъсък с лек автомобил, управляван от общинския съветник в Павел баня – Зейнел Селяйдин. Друго момче е настанено с травми в казанлъшката болница, информира кметът на общината Иса Бесоолу, цитиран от www.kazanlak.com.

Трагичният инцидент е станал около 21,25 часа снощи, на около 200 метра по шосето от село Александрово към Подбалканския път. 32-годишният шофьор е застигнал и блъснал последователно движещи се пред него в същата посока велосипед, управляван 16-годишното момче, и каруца с кон, карана от 24-годишен мъж.

Загиналият и ранения са употребили алкохол преди да подкарат велосипедите, нямали са светлоотразителни жилетки и са правели „осморки“ по асфалта.

При проверката пътните полицаи са установили, че цялата група минути преди това е била в една от кръчмите на Александрово, в каруцата имало няколко каси с бира. Каруцата не е била боядисана с жълт цвят, няма задължителния регистрационен номер, никой от возещите се в нея не е бил с жилетка, коментира още Бесоолу и напомни, че още през миналата година е подписал заповед, с която забранява подобни превозни средства да използват главния път след 20 часа.

Водачът на леката кола „Субару“ не е имал никаква възможност да спре, видял е велосипедиста буквално в последната секунда, проверката не е установила алкохол в издишания въздух.

Образувано е досъдебно производство, до късно през нощта е бил извършван оглед на местопроизшествието.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!