fbpx

Проф. Минчо Христов: ББР дава кредити на „свои хора”

Блиц Новини

Кадър видео Нова ТВ

С БСП почти нямаме различия. Докато не бъде доказано, че 5G системата е безопасна, ще сме против. Аз знам за вредните електромагнитни излъчвания. Не е доказано, че е безопасна, а много учени твърдят, че е вредна. Има специалисти, които трябва да го докажат. Аз ще се изправя срещу бедността и мизерията, в която тънат българските граждани. С Нинова не сме говорили за 5G, говорихме за пенсии, доходи, ревизия на приватизационните дейности. Това са важните неща”.

От 7 години алармирам, че Българската банка за развитие дава кредити на „свои хора”, супер богати олигарси, с 3% лихва. Тази банка е направена за малкия и среден бизнес, а огромни фирми са получавали кредити с ниска лихва”, заяви проф. Минчо Христов от „Движение на непартийните кандидати“ в ефира на „Здравей, България” по Нова ТВ.

Относно скандала с подслушването на политици, той смята, че най-важно е да се докаже дали тези твърдения са верни. Проф. Христов е на мнение, че служебното правителство се бави с отговора.

От „Движението на непартийните кандидати” ще искат премахване на хидрогенираните мазнини. Според проф. Христов те са причина номер 1 за инфаркти и инсулти. Той посочи и какви са другите точки в програмата на лявата коалиция.

„За нас да имаме водач на листа е нещо второстепенно. Важното е каква политика, полезна за хората, може да се провежда. Най-важното, с което започваме програмата, е драстичното увеличение на пенсиите чрез незабавното им преизчисляване и увеличаване на коефициента за прослужено време на 1,5″, посочи проф. Христов.

Сред другите точки в програмата им е увеличение на заплатите чрез въвеждането на необлагаем минимум и прогресивно подоходно облагане. Планира се отмяна на статута на търговски дружества на болниците, премахване на доплащането в болниците, ДДС върху лекарствата и таксата за посещение при лекар.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!