fbpx

Със 132 км/ч е карал Иво Лудия, преди да убие трима

Блиц Новини

Снимката е илюстративна

Навръх Великден на Околовръстното шосе на Пловдив стана тежка катастрофа, при която загинаха трима души. Причинителят на катастрофата Иво Даскалов (Иво Лудия) е летял със 132 км/ч, при ограничение от 90 км/ч, преди да се забие челно в идващия насреща лек автомобил. Това става ясно от публикувания протокол от изнесеното заседание на състав от Апелативен съд Пловдив в болничната стая на обвиняемия. Тогава бе променена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ на „парична гаранция от 20 000 лева“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Адвокатите оспорват твърдението, че той е управлявал колата и поставят под съмнение идентичността на кръвната група на намерената върху парчето от волана кръв и петното кръв по подзащитния им. Изтъкват, че са объркани данните на двамата водачи, тъй като Даскалов нямал нарушения за превишение на скорост, но имал други незначителни – шофирал без колан, управлявал чужд автомобил, който не е минал годишен технически преглед.

Защитата предлага в бъдеще време да се направи изследване на пътния участък, за да се установи дали катастрофата е в резултат на действията на Иво Лудия или причината е в неправилния път. Даскалов е в тежко здравословно състояние със счупена тазобедрена става и му е направена операция. Предстои му дълго лечение, след което дълго възстановяване и рехабилитация, изтъква защитата му.

Обвиняемият е открит в непосредствена близост до шофьорската врата, а според съдебно-медицинската експертиза, кръвната група на Даскалов е идентична с тази на кръвта върху волана на моторното превозно средство. Автотехническата експертиза пък е категорична по два пункта – мястото на удара и скоростта на движение, заявява прокурорът.

Обвиняемият не е следвало да се намира в насрещната лента, а скоростта е била с 42 км/ч по-висока от разрешената. „При това положение – при скорост на движение 132 км/ч и такава на отсрещния автомобил в рамките на позволената около 90 км/ч, всички можем да преценим какви ще бъдат последиците от удара. Те са налице – 3 трупа“, заключава държавният обвинител. Той е категоричен, че здравословното състояние не трябва да бъде основен и водещ мотив при определяне на мярката за неотклонение, тъй като му е осигурено всичко необходимо за лечението.

Адвокатът обаче обявява, че Даскалов изцяло е съдействал на органите, предал е доброволно мобилния си телефон и е дал съгласие да бъде освидетелстван. Заради травмите си не би могъл да извърши ново престъпление. Оборва се твърдението на прокурора, че не е трябвало да се намира там (б.а. – в насрещното платно), тъй като ЗДвП дава това право при изпреварване. „Друг е въпросът дали онзи шофьор е трябвало да бъде там. От тази експертиза ние не може да отговорим“ – заявява защитата.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!