fbpx

Бойко Рашков: Шефовете на служби масово са в отпуск до септември

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

Държавата е без ръководители на службите. Тези служби сами са се обезглавили. Това съобщи по БТВ служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС да са в неплатен отпуск, както и на регионалния директор на полицията в Пловдив.

По повод на пенсионирания Бойко Славчев, който беше административен секретар, Рашков каза, че сега ще има повече време да бъде свидетел.Той е свидетел по делото за джиповете.

Делото не се движи, то стои с политическа цел, каза още служебният вътрешен министър.

Още няма фаворит за главен секретар след освобождаването на Ивайло Иванов от поста в петък.

Рашков съобщи и че в следващите дни ще бъдат освободени от работа хора от МВР, които не са се справяли.

„Няма място за паника сред служителите в МВР, а само при тези, които не са си вършили работата. Това е нормално“, каза Рашков. На всички възлови места назначенията били правени от предишния кабинет, който бил бламиран от българския народ.

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка.

„Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София“, заяви служебният вицепремиер и силов министър.

„Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества“, заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота.

„Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации“, каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция на Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения.

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!