fbpx

Последни данни за състоянието на Каролев

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

„Той е с много тежки травми на много органи поради тежкото падане, което е претърпял. Мога да ви уверя, че се полагат всички усилия във всякакво едно отношение, за да може той да се подобри. В голяма степен той е стабилизиран, но това е динамичен процес. Лекарите правят всичко, за да се справят с проблемите, които се появяват.

Припомняме, че финансистът изчезна в Пирин на 9 май, след акция на 10 май бе открит. Според планинските спасители той е падал по скали над 400 метра. Каролев бе прехвърлен от разложката болница в „Пирогов“.

Това заяви заместник-директорът на „Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски в ефира на bTV.

За новият здравен министър Стойчо Кацаров сподели, че  е позната фигура, запознат е със системата. Въпросът е с какво да се справи за този кратък период. За мен като представител на съсловните организации трябва да се справи с пандемията и да се осигури една нормална есен. Това ще бъдат основните му грижи как да продължим, за да постигнем една спокойна есен.

 

„Знам, че тези 1000 лв. за медицински персонал са гарантирани и за юни месец. Има един буфер, но дали ще се използва за тях, това е политическо решение. За нас е важно екипите да продължат да бъдат мотивирани“, обясни той.

„Много противоречиви твърдения бяха изказани за Щаба. Моето мнение е, че в сравнение с останалите европейски държави ние се справихме добре. Ние имахме един от ниските проценти от болни лекари и медицински сестри. Имахме един добър баланс колко да бъдем затворени и да оцелеем по време на кризата“, заяви проф. Габровски.

Той коментира и каква е обстановката в момента в „Пирогов“. „Осезаемо е намаляването на натиска през последните седмици. Намаляваме леглата за ковид с 50%. Всички болници, които са лекували ковид, ще продължат. Процентите пада, времето е добро, броят на ваксинираните расте. Ако продължим по тези положителни тенденции, смятам, че ни очаква една спокойна есен“, прогнозира той.

По думите му подмладяването на вируса е факт. Английският щам обхваща все по-млади хора. „Коронавирусът засегна хората така, че забави лечението на заболяванията, които имат. Срещаме едни тежки случаи, които не са лекувани“, посочи проф. Габровски.

Той коментира и състоянието на икономиста Владимир Каролев.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

error: Content is protected !!