fbpx

Простреляха с ловна пушка котката Мила

Блиц Новини

Снимка Валентина Каменарска

Мила е простреляна с бойно ловно оръжие, но и ушите му бяха кълцани с нож, а опашката отрязана.

Бременна с четири котета. Тя е подминавана близо седмица, като през това време е била в безпомощно състояние – лишена от вода и храна, неспособна да стои изправена.

Случаят коментира в “Нашият ден“ адв. Валентина Каменарска по БНР

“Във всяка цивилизована държава това би довело до лавина от гняв, публикации и разследвания.

Изключително ниска е културата ни по отношение защита на животните. Пресен пример е едно изказване на кмет, което отново възбуди вълна от гняв, недоволство, но и на одобрение.

Всичко, което се случва, е плод на дългогодишна държавна политика, която неглижира този проблем.

Държавната политика се води и от интересите на обществото и от това какво то иска, но също така налага и нетрадиционни, нестандартни предложения, така както беше, когато дойде Covid, когато трябва да превъзпита бързо обществото.

След като нашето общество няма отношение към животните, или отношението към животните е много слабо, и възпитанието на хората е много слабо в това отношение, ред е на държавата да се намеси и да има цялостен пакет от политически мерки, за да може това незабавно да бъде спряно.

Такива неща се случват единствено и само в третите държави. Не съм чувала за нито една държава в Европа, в която това да може да се случи, без да стане огромен скандал, който да доведе до сериозно разследване.

Проблемът е хроничен

Историята на Мила изобщо не е единствена, тя е само две седмици след историята на Слипи – малко котенце от Стражица, което намерихме простреляно и влачещо се по улицата.

Травмата беше поне на 10 дни, което означава, че котето е било в това състояние, подминавано 10 дни, подминавано отново от хората.

Котето беше не само простреляно, но и ушите му бяха кълцани с нож, а опашката отрязана.

Все още има места в България, в които такива зверства могат да се случват не само безнаказано, но и да бъдат подминавани с безразличие.

Жестокост за забавление

Хора в България се забавляват, стреляйки по животните. И ако в случая с въздушните пушки, които се използват за развлекателни цели, можем по някакъв начин да приемем, че някой намира това за забавно, без да е очаквал, че ще осакати, а само да причини болка.

То когато имаме насреща очевидно психопат, който се разхожда с бойно ловно оръжие и стреля по улиците в населено място, защото котките не живеят по горите, това би следвало да буди доста сериозно притеснение в обществото.“

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!