fbpx

„Градус“ АД се закани да съди Светослав Илчовски

Блиц Новини

Снимка pixabay

„Градус“ АД излезе с позиция по повод твърденията на Светослав Илчовски пред комисията за ревизия в НС. От фирмата информираха, че ще заведат всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезират компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Поводът са направените разкрития от него пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание на 5 май. Тогава Илчовски – един от големите земевладелци в България, заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма Градус АД, който се е представил за говорещ от името на Бойко Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени. Бизнесменът каза още, че пред очите му на рожден ден на Борисов „Иван Пилето“ (собственик на фирма „Градус“, която бизнесменът нарича „Гларус“), и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД), са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка, пише Офнюз.

В съобщението на „Градус“ АД се казва:

Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред.

Комисията за ревизия, оглавявана от Мая Манолова, ще проведе заседание и днес.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!