fbpx

Борисов се сравнява с цар и светец: Само при Борис I толкова много е направено за църквата

Блиц Новини

кадри: Фейсбук/Бойко Борисов, Уикипедия/vbook.nsu.ru

Много премиери са си заминали нещастно и са платили с живота си. Това е като една професия и свикваш нея. Това споделя в интервю с Любен Дилов-син и Димитър Стоянович за L’Europeo министър-прледседателят Бойко Борисов.

Погледнато реално, във всичките си битности, аз най-много съм работил премиер. 5-6 години съм бил пожарникар, 5-6 години – кмет, 5-6 години – главен секретар и над 10 години – премиер“, коментира Борисов. „И това е занаят, като всички останали“.

Ще дойде време, хората ще пишат история съвременна и ще отчетат много работи. На последно място е строителството“, това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ по отношение на приоритетите в работата си. По думите му, много по-важна е дипломацията, която за една малка държава трябва да е много гъвкава.

В интервюто премиерът в оставка се сравни  със Св. княз Борис I Михаил, покръстителят на българите.

Може би само при цар Борис I толкова много е направено за църквата“, коментира управлението си Борисов.

„Това е опит за тези, които тепърва претендират да са премиери, като отидат в Европа, защото аз съм ходил като главен секретар навсякъде, както и в САЩ, по много пъти. Срещите така ги подреждаха, за да отида в ЦРУ, ФБР, ДИА и Сикрет сървиз. Като кмет съм бил при всички кметове, на Ню Йорк, Лондон, Париж. Както се казва с Борис Джонсън се знаем от деца. Ей сега да поискам разговор, ще говорим. Но такива като теб интелектуалци ще кажат „Какво толкова?“, с този коментар се обърна Борисов към депутата от ГЕРБ-СДС Любен Дилов, който го интервюира.

Той обясни и как се прави мнозинството в парламента. „Един подобен на вас мислител веднъж ми прави портрет и аз случайно го заслушах. Той каза, че най-силното качество на Борисов е, че той никога не лъже. Ако нещо не иска да каже, той не го казва, но не казва лъжа, с която да го хванем след това. Затова където отида казвам, че съм обещал път, мост, супер компютър, но ето ги“, каза той. 

 

Видео виж в https://www.youtube.com/watch?v=yUReYx56Z4A

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!