fbpx

Нинова: Внесохме отново предложение за преговори за руската ваксина „Спутник V“

Блиц Новини

кадър: Nova News

За БСП по-важни са социалните и икономическите мерки, които минават през актуализация на бюджета, каквато не се предвиждаше в дневния ред на Народното събрание. Така лидерът на социалистите обясни защо депутатите им са провалили заедно с ГЕРБ и ДПС днешното парламентарно заседание, като не приеха дневния му ред. Според нея в предложения дневен ред имало и лобистки предложения.

Нинова каза, че нито едно от предложенията на БСП не са приети и от партията още миналата седмица са предупредили, че могат да действат по този начин.

Продължава срока на епидемичната обстановка, а хората изнемогват. Доходите не са достатъчни, а цените се вдигат“, каза Нинова.

Председателката на партията обясни, че приоритетни предложения са промените в Закона за местните данъци, с които детските градини и ясли да станат безплатни. На второ място БСП иска преизчисляване на пенсиите. „50-те лева са хубаво нещо, но не са достатъчни“, каза Корнелия Нинова. Като трети приоритет тя представи приемането на решение, с което родителите, които са се осигурявали последните 2 години да получават по 10 минимални заплати като помощ за второ и трето дете.

„Внесохме отново предложението за започване на преговори за ваксината „Спутник V“, ще видим дали и това ще се задвижи“, каза Корнелия Нинова и добави, че и за това е нужна актуализация на бюджета.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!