fbpx

Борисов в ново включване с министри в хола му: Всички обслужват Радев

Блиц Новини

кадър: Фейсбук/Бойко Борисов

„Всички се втурнаха да обслужват Радев“. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в поредното си онлайн включване от дома си в Банкя. Той събра част от министерския си екип след правителственото заседание. Срещата се предава на живо във фейсбука на Борисов.  Той първо благодари на колегите си, че са одобрили решението да пратят правителствения самолет за благодатния огън.

„Вече мина един месец от изборите и решенията умишлено се протакат. Днес е велика сряда и неслучайно и парламентът не се събра да работи, защото голяма част от умните и красивите не ходят на работа. Аз предупредих“, заяви Борисов и припомни, че петък е обявен за почивен ден.

В парламента се занимават само с Изборния кодекс и то в услуга на президента Радев, отсече Борисов. И допълни: „Възложили на Дончев да започне консултациите със службите на ЕК, с оглед изпращане на проекта на плана за възстановяване. Дончев на свой ред поясни, че последният вариант е изпратен на 20 април, а сега сме готови да за т.нар. предварителна проверка. След това планът ще бъде одобрен от ЕК.”

Борисов пък се ядоса, че не правят правителство. „Не ги гледай, за да не се ядосваш. Нали трябваше да си ходим. Докога ще стоим? Да си правят правителство и да актуализират бюджета“, каза той. „Днес с 20 000 жени увеличаваме пенсиите с 10 %, а 30 млн. лева за образованието, каза той.

С месец се удължава противоепидемичната обстановка у нас, каза здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Финансовият министър Кирил Ананиев допълни, че са предложени допълнителни средства – 83 млн. лева за бонусите на медиците от 1000 лева. От тях 23 млн. са за персонала в структурите на МЗ, които на са първа линия. Всички останали са за останалите медици.

Копирано от standartnews.com

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!