fbpx

Полицай открадна душ слушалката в районното в Мадан

Блиц Новини

Снимка pixabay

„Случаят е показателен за съхранения морал в Районното управление и органите на реда, след като никой не прикри, а напротив, имаше абсолютна нетърпимост от колегите към деянието“, коментира случката ст. комисар Николай Димов, директор на ОД на МВР – Смолян.

Полицай беше дисциплинарно уволнен затова, че си прибрал душ слушалка с мека връзка от баня в РПУ- Мадан. Случаят е абсолютен прецедент за органите на реда в региона.

Душ слушалката изчезва на 7 юни м.г., неделя, когато младши инспектор К. застъпил 24-часово дежурство в сградата на Районното управление в Мадан, съобщава „Смолян Прес“. На следващия ден чистачката забелязала, че от тоалетната на приземния етаж липсва душ-слушалка с мека връзка. Видеонаблюдение доказва, че слушалката е демонтирана от К. На видеото се виждало как полицая демонтира слушалката от банята на първия етаж, слиза на приземния етаж, демонтира слушалката в санитарния възел и монтира на нейно място тази от горния етаж. А тази от приземния етаж прибира със себе си в стаята на дежурните и след това си тръгва от смяна.

Няколко дни след това началника на управлението го вика на разговор и униформения връща слушалката в службата. Полицаят признава, че е взел душ-слушалката, като обясненията му са, че искал да я пробва като размер и като резба, за да закупи нова такава за нуждите на дома си, след което смятал да я върне, нямал за цел да я присвои. По случая е образувано следствено дело, което още не е приключило.

В края на юни м.г. директора на ОДП – Смолян налага на полицая дисциплинарно наказание „Уволнение“ за това, че е нарушил етичните правила от Етичния кодекс за поведението на държавните служители, с което е уронил престижа на службата. Полицаят обжалва заповедта на уволнението в Административния съд в Смолян, но магистратите потвърдиха наказанието. По безспорен начин по делото е установено, че служителят е извършил описаното в оспорената заповед тежко нарушение на служебната дисциплина, сочи в мотивите си съда. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. Уволненият полицай е с над 20 години стаж в системата.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Въпрос за Нотр Дам отказа играч на покер от 10 000 в „Стани богат“

кадри bTV Късмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери – това е формулата, която може да донесе успех в „Стани богат”. Икономистът и професионален покер играч Стойчо Кроснаров изглежда имаше всички тези елементи, но литературен въпрос го спря на въпрос за 10 хил. лева. Загадката, която той не …

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

error: Content is protected !!