fbpx

Проф. Костадин Ангелов: България излиза и от третата вълна на коронавируса

Блиц Новини

Кадър видео новини.бг

Благодаря на всички, които спазваха мерките! Трябва да ги спазваме още месец-два, докато достигнем колективния имунитет. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, пише www.flashnews.bg.

„България излиза и от третата вълна! Успяхме да постигнем това, което си бяхме поставили за цел и това, което много пъти, говорихме пред вас.

Няма нито една червена колона в страната. Когато ме попитахте, какво ще се случва в страната, ви казах, когато изчезне червеният цвят. Успяхме!

 

През цялото време ни водеше разумът и дисциплината и интелектът на специалистите. Убеден съм, че с това поведение, България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия.

На първо място искам да благодаря на всички български граждани. Благодаря ви, българи!“, заяви проф. Ангелов.
За да удържим постигнатото има две задължителни условия.

Да задържим и увеличим темпа на ваксинацията. Ваксинационният щаб трябва да вземе решенията какво правим с ваксината на „Янсен“ и може ли да отворим зелени коридори. Второто е да продължим със спазването на противоепидемичните мерки. Защото тази победа е крехка и се дължи на усилията на всички български лекари, сестри, санитари.

 

Реалистично е края на юни да имаме групов имунитет, а в най-лошия случай в края на август, смята Костадин Ангелов.
14 място в ЕС и пето място на Балканския полуостров заема България по отношение на заразяване с COVID-19.

Второ място заемаме в ЕС и трето място на Балканите по отношение на смъртност, съобщи доц. Ангел Кунчев.

„Заболяемостта за последните две седмици е 460 на 100 000 души. Всъщност, вчера достигнахме 400, но това ще бъде отразено другата седмица“, каза доц. Кунчев.

По смъртност обаче оставаме на второ място в ЕС и на трето на Балканите, отчете още доц. Кунчев. Областите Разград и Видин вече са в жълтата зона, докато Варна и София-град са на обратния полюс.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!