fbpx

Официално и окончателно: Европейска Суперлига няма да има

Блиц Новини

Снимка pixabay

„Европейската Суперлига вярва, че настоящата ситуация в европейския футбол трябва да се промени”.

Европейската Суперлига няма да се състои. Това становище излезе официално от хората, оглавяващи надпреварата в ранните часове на сряда. От Суперлигата потвърдиха, че английските клубове са напуснали „под сериозен натиск”, но въпреки това смятат, че настоящата футболна обстановка се нуждае от сериозни промени, пише Факти.

 

„Ние предлагаме нова европейска надпревара, защото настоящата система не работи. Нашето предложение цели да позволи на спорта да се развива, докато генерира приходи и стабилност за цялата футболна пирамида, включително и да помогне на футбола да преодолее финансовите затруднения в резултат на пандемията. Също така нашият проект ще осигури повишение материални облаги за всички акционери в европейския футбол.”.

„Въпреки анонсирането на английските клубове да напуснат, въпреки че бяха подложени на сериозен натиск за това си свое решение, ние сме убедени, че нашето предложение е напълно коректно спрямо всички европейски закони и регулации, след като различни съдилища днес доказаха това като трети страни”.

„Предвид обстоятелствата, ние ще преразгледаме подходящите мерки за промени на този проект, като винаги ще имаме предвид да предложим на феновете възможно най-доброто преживяване и да затвърдим солидарността към цялата футболна общност”, гласи становището на Суперлигата.

Засега единствените останали участници в Суперлигата са Реал Мадрид и Ювентус, докато испанските Барселона и Атлетико продължават да изразяват подкрепа за новия турнир, но все още няма окончателно решение дали няма да последват съдбата на английските отбори, които сториха това по-рано.

Преди броени минути стана ясно, че италианските грандове Интер и Милан също се отказват от участие в този турнир.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!