fbpx

Депутат от ИТН: Ако управляваме, ще назначим нов здравен щаб с истински професионалисти

Блиц Новини

Кадър видео 7/8 ТВ

Коремен хирург ли трябва да е начело на нещо, което е свързано с вирус, попита депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов , визирайки Венцислав Мутафчийски.

„Пандемия винаги е имало и ние не сме го крили“.

По повод закриването на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронакризата, Балабанов заяви, че решенията на този орган не били логични, а били политически, пише Флагман.

 

На въпрос те какво предлагат, Станислав Балабанов отговори: „Ние предлагаме, когато имаме възможност и ако имаме възможност да управляваме, ще имаме нов щаб с истински професионалисти.“

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова също говори пред репортери в кулоарите на парламента.

Да оставиш без възможности за анализ и за достатъчно достоверна информация по целия процес на вземане на решения, това е безотговорно, каза Манолова за закриването на НОЩ.

„Чухме Томислав Дончев, който обяви, че няма да внесе плана за възстановяване и устойчивост, за да накаже българския народ с това, че няма да получи милиардите от Европа сега и веднага, а те са толкова необходими и на бизнеса, и на хората; сега виждаме, че премиерът разформирова здравния орган за управление на кризата, за да отмъсти на българите. И без това имаше достатъчно загубени човешки животи заради лошото управление на кризата и най-вече заради политическите решения, които не се съобразяват с експертните.

Имаме нужда от смели професионалисти, които да поемат управлението на кризата в свои ръце и ние ще настояваме за създаването на такъв орган от хора, които да са доказани експерти в своята област, а също така и да са хора с позиция, хора – смели, които са готови да отстояват здравните решения, които предлагат, а не да клякат при всяко скърцане със зъби на премиера Борисов“, добави Манолова.

Темата коментира и д-р Александър Симидчиев – депутат от „Демократична България“.

Управлението изисква да имаме орган, който да управлява пандемията. Правителството, макар и в оставка, трябва да продължи да работи. Това е ключов момент. В момента имаме медицинска криза, която е от една година насам. Управлението на кризата изисква да имаме ефективни органи, които да управляват този процес. За последната една година никога не съм си позволявал да критикувам щаба, макар че не винаги съм бил съгласен. Ние сме на едно от челните места по брой заразени, загинали. Ние трябва да управляваме пандемията ефективно, независимо от това, че има много неща, които трябва да се желаят, каза Симидчиев.

Според него трябва да има пълен отчет с всички данни.

Всичките цифри, всичките аспекти на работата на щаба до момента трябва да са ясни. Да има приемно-предавателно, да може да надграждаме върху това, което вече е направено. Със сигурност това ще изисква време, което време в момента нямаме, добави Симидчиев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!