fbpx

Украйна поиска помощ от НАТО, за да се избегне война Русия

Блиц Новини

Снимка pixabay

Столтенберг призова Москва да спазва международните си задължения и добави, че само Киев и държавите от НАТО могат да имат думата за присъединяването на Украйна към алианса. Русия се опитва да възстанови сферите на влияние, а ние очакваме този похват да остане в миналото.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна, предаде БТА.

В последните седмици наблюдаваме струпване на хиляди руски военни до украинските граници, заяви Столтенберг. Действията на Русия са неоснователни, необясними и дълбоко тревожни. Русия трябва да престане с нагнетяването на напрежение незабавно и да се изтегли от Украйна, добави той.

Кулеба посочи, че в последните дни се чуват открити заплахи от Русия за война с неговата страна. Той предупреди, че Русия ще плати цена, ако обстановката се влоши допълнително. По неговите думи санкциите, наложени на Москва след събитията от 2014 г., са пресекли намеренията Русия да откъсне половината територия на Украйна и да обяви заграбеното за „нова държава“.

Не искаме война, не подготвяме нападение, разчитаме на дипломатическите възможности за уреждане на конфликти, поясни Кулеба. Русия трябва да разбере, че Украйна е част от западния свят и Западът няма да ѝ позволи да откъсне Украйна, добави той. Украинският министър призова за допълнителни санкции срещу Русия и за пряка военна помощ. Цената за предотвратяването на война ще бъде по-малка от допускането на война, заяви Кулеба. Не изключвам нищо при обсъждането на възможните руски действия, допълни той. По неговите думи присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

error: Content is protected !!