fbpx

Да го запомним с усмивка: Най-забавните лафове и гафове на принц Филип през годините

Блиц Новини

Снимка инстаграм/theroyalfamily

Десетилетия наред той бе неизменното присъствие до британската кралица Елизабет Втора. През годините на активна обществена дейност принц Филип се прочу като автор на безчет лафове и гафове.

Част от наблюдателите ценяха често спорните му забележки, внасящи елемент на безгрижие в сериозни прояви. Други се изненадваха от директните му коментари.

Каквито и да са били мотивите на принц Филип, неговите лафове и гафове, неведнъж превръщали се във водещи заглавия и налагали публични извинения от Бъкингамския дворец, ще останат в историята, пише Дарик.

За да го запомним с усмивка, ето някои от най-забавните лафове и гафове на принц Филип през годините:

– „С какво правите гаргара, с камъчета?“ – към певеца Том Джоунс през 1969 г.

– „Обявявам това нещо за открито, каквото и да е то“ – по време на посещение в Канада през същата година.

– „Ако останете тук твърде дълго, ще се сдобиете с дръпнати очи“ – към британски студенти по време на визита в Китай през 1986 г.

– „О, не, може да хвана някоя страховита болест“ – в отговор на предложението да погали коала по време на визита в Австралия през 1992 г.

– „Едва ли сте тук от толкова дълго време, нямате бирено коремче“ – към британец в Унгария през 1993 г.

– „Райхканцлер“ – в обръщение към Хелмут Кол през 1997 г. с наименованието, за последно използвано от Хитлер.

– „Как държите местните настрана от пиенето достатъчно дълго, за да изкарат шофьорския изпит?“ – към инструктор по кормуване в Шотландия през 1995 г.

– „Това е сериозно разхищение на пространство“ – на прием през 2000 г. по случай откриването на новото британско посолство в Берлин.

– „Прекалено си дебел за астронавт“ – към 13-годишно момче, което през 2001 г. му споделя, че мечтае да пътува в космоса.

– „Още ли се замеряте с копия?“ – към аборигенски предприемач в Австралия през 2002 г.

– „Изглеждате сякаш сте готов за лягане“ – към нигерийския президент през 2003 г. по повод традиционната му роба.

– „Май не сте си проектирал брадата толкова добре“ – към дизайнера Стивън Джъдж през 2009 г., коментирайки катинарчето му.

– „В стриптийз клуб ли работите?“ – към жена морски кадет през 2010 г., споделила, че се е трудила почасово в нощно заведение.

– „Имате ли бельо от същия плат?“ – посочвайки традиционното шотландско каре в разговор с лидерката на местната Консервативна партия на прием през 2010 г.

– „Децата ходят на училище, защото родителите им не ги искат вкъщи“ – към пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай през 2013 г.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!