fbpx

Манолова: Не е задължително Хаджигенов да е част от парламетанарна група на „Изправи се! Мутри вън“

Блиц Новини

Кадър видео ФБ

Брифингът на Мая Манолова бе във връзка с думите на Николай Хаджигенов, който в ефира на БНТ заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва.

Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламетанарна група на „Изправи се! Мутри вън“, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС

Това каза Мая Манолова, съпредседател на „Изправи се! Мутри вън! по време на брифинг, предаде репортер на Агенция „Фокус„.

 

„Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме. Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група. Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се“ след влизането ни в парламента“, заяви още Мая Манолова.

Тя посочи, че ако някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в лично качество. „Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза“, каза Манолова.

„Говорим публично, тъй като става дума не за някакви лични намерения, които да касаят личности, а се отнасят до намерения, които ангажират бъдещата парламентарна група, „Изправи се“, затова почтеният отговор пред българските избиратели е това да стане публично пред медиите“, заяви още Манолова.

Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС.

„И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов“, добави още лидерът на „Изправи се. бг“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!