fbpx

Леки симптоми подсказват също за наличие на Ковид

Блиц Новини

Снимка pixabay

Хора със силна имунна система могат да преминат през коронавируса безсимптомно или с леки неразположения. При всяка дори лека настинка на пръв поглед трябва да се консултирате с личния си лекар, който да ви насочи към правилните изследвания и да ви ориентира дали е възможно да сте пипнали COVID-19. Ето кои са някои от леките симптоми, които могат да ви подскажат, че минавате през коронавирус:

1. Кихане, хрема и сухо гърло – с тези симптоми най-често свързваме леки настинки, сезонни вируси и какво ли още не. Всъщност те също могат да са признак, че имате COVID-19. Ако имунната ви система е по-силна, тя се бори по-успешно и реално ви спестява едни от най-сериозните симптоми като задух, кашлица и висока температура.

2. Особен вкус – не е нужно да загубите съвсем усета си за вкус, за да сте сигурни, че карате коронавирус. Понякога вкусът ви просто може да е променен, да е по-слаб или да усещате загуба на апетит. При тези симптоми отново е добре да се обърнете към личния си лекар.

3. Отпадналост – всеки грип или вирус минава с известна доста отпадналост. Тя често е придружена и с температура, но ако нямате такава, не значи че всичко е наред. Понякога можете да усещате и втрисане, заедно с отпадналостта, което е начинът на организма ви да се бори с вдигането на температура. И когато имате здрав имунитет, така и не се стига до по-висока температура.

4. Болки в мускулите – никога не подценявайте този симптом. Той е един от най-често срещаните при пациенти с коронавирус, особено ако е придружен с други от посочените по-горе.

5. Болка в очите – нали знаете онази особена болка в очите и главата, когато прекалите с гледането на телевизия или работата с компютър. Сходна болка и дискомфорт можете да усетите и при коронавирусната инфекция.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!