fbpx

Борисов: По АМ „Европа“ ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун

Блиц Новини

Кадър видео ФБ/Бойко Борисов

„Огромен напредък има по изграждането на АМ „Европа“. Най-труден е третият участък от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, но със завършването на магистралата ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа как вървят строителните дейности по трасето.

👉Изграждането на трасето на бъдещата АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е разделено на три части.
✅17 км участък от Драгоман до Сливница е готов като движението в участъка беше пуснато предсрочно в началото на ноември 2020 г.
👷Усилено се изгражда 4,5-километровата отсечка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман и тя трябва да е готова в рамките на година.
🛣️За последните 16,5 км между Сливница и София стартира обществена поръчка като на 9 април предстои отварянето на офертите на кандидатите. Отсечката ще преминава по изцяло ново трасе.
▶️АМ Европа е част от основната Транс-европейска транспортна мрежа. Скоро тя ще бъде завършена и по нея ще се пътува по-бързо и удобно, а от транзитния трафик страната ни ще печели приходи от винетни такси.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!