fbpx

Проф. Кантарджиев препоръча домати и доматен сок против кръвосъсирване

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

Проф. Кантарджиев прогнозира спадане на случаите до седмица. Според  него около 300 000 са преболедували официално, а ваксинираните са 458 000. Към тези цифри трябва да се походи с внимание, защото не всички преболедували са в официалните данни.

Положителната тенденция е, че страната ни се намира в плато, което е с висока заболеваемост, и системата се справя. ката той пред БТВ.

 

Проф. Кантарджиев допълни, че не само ваксината на AstraZeneca има странични ефекти, а и другите ваксини срещу коронавирус:

„Мислите ли, че Великобритания ще допусне да се ваксинира масово с недобра ваксина?“.

Неговата препоръка към хората, които се ваксинират с другите ваксини, е да взимат 1-2 дни това антиалергични препарати.

„Тези, които са ваксинирани, да хапват домати и да пият доматен сок, за да нямат кръвосъсирване.“

Относно нивата на смъртност той посочи като фактор общото здравно състояние на българския народ – диабета и наднорменото тегло са сериозни причинители. Хората също така забавят търсенето на медицинска помощ, което представлява проблем.

Проф. Кантарджиев съобщи, че британският вариант на коронавируса не подминава бебетата, което е смущаващо:

„Бременните да се пазят много“. Този щам се разпространява повече, защото засяга горните дихателни пътища и се отделя повече вирус. Той поясни, че все повече загубата на обоняние не се регистрира при пациентите.

По въпроса за избор на ваксини каза, че се очаква в края на месец април да има достатъчно снабдяване. Така ще има се осигури правото на избор на ваксина. Той обаче предупреди:

„Не правете избор на база емоции! Хората с алергии трябва да се замислят за РНК-овите ваксини. Трябва да пият няколко дни антиалергични лекарства преди да се ваксинират“.

Професорът завърши: „Тези, които са се ваксинирали сега и се чувстват добре, могат да бъдат спокойни около 2 години“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!