fbpx

Борисов: Държавата е подготвена за тази вълна на коронавируса

Блиц Новини

Кадър видео ФБ

„Държавата е подготвена за тази вълна на коронавируса. Затова първо ваксинирахме докторите и медицинските лица, за да имаме армия, която да се изправи и да лекува. Осигурени са всички необходими лекарства, защото за нас най-важното е здравето и спокойствието на пациентите“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на съвещанието в МС, цитиран от news.bg.

Той опроверга фалшивите новини за въвеждане на извънредно положение и нови ограничения в страната.

По думите на премиера ангажиментът на изпълнителната власт е изпълнен и е осигурено финансиране за борбата с епидемията до май месец.

„Следващото правителство и парламент ще решат как да продължи финансирането на системата занапред. Това е демокрацията“, отсече министър-председателят.

Направено е и всичко необходимо за провеждането на парламентарните избори.

Държавата е подготвена за тази вълна на епидемията – осигурени са достатъчно количества ремдесивир, здравната системата разполага и с всички необходими медикаменти, дезинфектанти и кислород за лечението на пациентите с новия вирус. Лекарите и медицинските лица са ваксинирани и това е било целенасочено.

България очаква 230 000 дози ваксини срещу COVID-19 до края на тази седмица и 700 000 дози до края на април. До края на седмицата се очакват над 10 000 флакона ремдесивир, за които правителството отпусна финансиране от 80 милиона лева. Осигурени са и средствата за допълнителните възнаграждения на всички служители на първа линия в битката с COVID-19.

Това е докладвано на работно съвещание в Министерски съвет, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!