fbpx

България излиза срещу Италия за достойно представяне

Блиц Новини

Снимка ФБ/Team Bulgaria

Тази вечер в 21:45 часа на стадион „Васил Левски“ България приема Италия във втория си мач от световните квалификации в група „С“. „Лъвовете“ не започнаха добре кампанията, като допуснаха поражение с 1:3 от Швейцария. Сега те ще опитат да покажат по-добро лице и ще опитат да отмъкнат нещо от фаворита в групата, пише Sportal.bg.

Това ще е едва втория официален мач на новия селекционер Ясен Петров, който очевидно има много работа за вършене, ако иска да промени облика на тима. В първата среща с „Кръстоносците“ тимът изигра едно ужасяващо първо полувреме, но през втората част видяхме и някои хубави неща. Въпросът е дали сега „Трикольорите“ могат да изиграят 90 добри минути и то срещу още по-силен опонент в лицето на Италия.

„Скуадра адзура“ пък започна квалификационната кампания с очаквана победа с 2:0 над Северна Ирландия. Възпитаниците на Роберто Манчини идват в София с голямо самочувствие и като изявен фаворит. Всичко друго освен нова победа ще бъде прието като провал на Апенините.

Това ще е 20-ият сблъсък в историята между България и Италия. Досега „Адзурите“ имат сериозно предимство от 10 победи, 7 равенства и само 2 загуби. Интересното е, че последната среща между двата отбора бе точно преди 6 години, отново на 28 март в евроквалификация. Тогава под ръководството на Ивайло Петев „Лъвовете“ направиха равен 2:2, като дори водеха до 84-ата минута.

След неубедителното представяне срещу Швейцария, днес Ясен Петров се очаква да направи доста промени в състава си. Добрата новина е, че голмайсторът от първия мач Кирил Десподов е възстановен и ще може да вземе участие в мача. Най-вероятно на терена ще излязат Пламен Илиев на вратата и в защита Васил Божиков, Валентин Антов и Даниел Димов. Сисиньо и Момчил Цветанов може би ще са халф-бекове. Георги Костадинов, Ивайло Чочев и Кристиан Малинов ще действат в средата на терена, а Десподов и Андрей Гълъбинов ще бъдат нападатели. Спас Делев също има сериозни шансове за титуляр, ако Десподов не е напълно готов.

Роберто Манчини пък остави в Италия Джорджо Киелини, Доменико Берарди и Франческо Капуто, който са с леки травми. Наставникът също ще направи някои промени в стартовата си единайсеторка. Очаква се той да изведе на терена Джанлуиджи Донарума под рамката и пред него в защита Алесандро Флоренци, Леонардо Бонучи, Франческо Ачерби и Леонардо Спинацола. Николо Барела, Мануел Локатели и Марко Верати ще движат играта в центъра на терена, а Федерико Киеза, Андреа Белоти и Лоренцо Инсиние ще си партнират в предни позиции.

Световна квалификация, група „С“:

БЪЛГАРИЯ – ИТАЛИЯ

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Илиев, Сисиньо, Димов, Антов, Божиков, Цветанов, Костадинов, Чочев, Малинов, Десподов, Гълъбинов

ИТАЛИЯ: Донарума, Флоренци, Бонучи, Ачерби, Спинацола, Барела, Локатели, Верати, Киеза, Белоти, Инсиние

Стадион: „Васил Левски“, София
Съдия: Славко Винчич (Словения)
Начало: 21:45 часа

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!