fbpx

Сняг и силен северен вятър в Източна България днес

Блиц Новини

Снимка pixabay

Студен вятър и сняг ни носи закъснялата зима. Валежите днес ще са предимно от сняг и ще са слаби на повечето места в страната. До вечерта навсякъде ще спрат.
Ще е облачно, на много места ще вали предимно слаб сняг, но в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен северен вятър. Минимални температури от минус 4° до 1°; дневни – между 1 и 6 градуса.

В планините снеговалежите ще продължат. В Западна и Централна Стара планина, както и в масивите в Югозападна България ще са значителни. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа предимно силен северен вятър, с който температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°, допълва БНТ.

В четвъртък и петък ще остане студено. Сутрешните температури ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10°, минус 12 градуса.

Ще е почти без валежи, само на отделни места в източните райони и в планините все още е възможно да прехвърча слаб сняг. През почивните дни ще се затопли, ще се повишат и минималните температури. Ще бъде и предимно слънчево.

Пътната обстановка в страната остава сложна заради мокрите настилки. Движението по магистрала „Струма“ в посока София между 29 и 35 км е ограничено за всички МПС поради аварийно-възстановителни дейности. Движението е двупосочно в платното за Благоевград. Скоростта е ограничена до 50км/ч. И отново на магистрала „Струма“ в участъка при 23 км в посока София има ремонт в аварийната лента.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!